20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCinci evenimente pe zi la Sibiu

Cinci evenimente pe zi la Sibiu

Pentru cei care cauta zilnic evenimentele inscrise in Programul “Sibiu – Capitala culturala europeana”, alegerea nu este deocamdata foarte greu de facut. Dupa un debut in forta, operatorii culturali au lasat frecventa manifestarilor programate la ralanti. Orasul iese din iarna la viteza de cinci evenimente culturale pe zi, iar publicul se antreneaza deja pentru momentele programate in vara acestui an: Festivalul International de Teatru, Festivalul de Interpretare Pianistica “Carl Filtsch” si, nu in ultimul rand, Festivalul International de Film Documentar “Astra Film Fest”. Sibienii se arata interesati sa participe la toate aceste manifestari, iar cozile formate pentru a “prinde” bilete la concertul Ansamblului Scaligero din Milano o dovedesc din plin. Publicul isi exerseaza apetitul pentru cultura participand la diversele evenimente programate in zilele urmatoare: expozitii, proiectii de film documentar, concerte de jazz si de muzica de opereta sau expozitii inedite, precum aceea despre “Cei sapte piloni ai comunismului in Romania”, aflata in pregatire in “Turnul Slaninii”, din cetatea Cisnadiei.
De asemenea, la Palatul “Brukenthal”, din Piata Mare, iubitorii de arta gasesc deschise doua expozitii de exceptie. “Baronul Brukenthal Homo Europaeus” si “Samuel von Brukenthal-Modell Aufkaerung” sunt cele doua evenimente la care publicul poate intelege, privind piesele de colectie adunate de-a lungul vietii de eruditul nobil transilvanean, ce loc important poate avea dragostea pentru frumos in spiritul unui om.
Ziua de astazi se va incheia pe ritmuri de jazz  in “Imperium Pub”, unde concerteaza Trio-ul Lucian Fabro si Iulia Constantinescu.

Vernisajul expozitiei “Cei sapte piloni ai comunismului”

O expozitie numita „Cei sapte piloni ai comunismului in Romania” va fi deschisa, sambata, la Cetatea Cisnadie – Turnul Slaninii din Sibiu, in cadrul manifestarilor prilejuite de “Capitala Culturala Europeana 2007”.
Expozitia „Cei sapte piloni ai comunismului in Romania” face parte din proiectul „Cetatea ta pentru un an”, derulat in cadrul programului “Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007”, de Biserica Evanghelica Cisnadie.
„Cei sapte piloni ai comunismului in Romania” este o expozitie tematica permanenta prin care se incearca o abordare integrala a semnificatiei comunismului in viata romanilor.
Expozitia, care va putea fi vizitata pana pe 30 septembrie, abordeaza aspecte ale comunismului in Romania: „partidul”, „falsificarea istoriei”, „dusmanii poporului”, „dezvoltarea multilaterala”, „presa” si „cel mai iubit fiu al poporului”. Exponatele invita la o incursiune in “Epoca de Aur”.

Astazi la Sibiu:

– “Sibiu, tinutul meu natal”, www.sibiulmeu.ro, 1 ianuarie-31 decembrie 2007, CNM “Astra”;
– “Tezaure Umane Vii”, expozitie etnografica, 2 ianuarie-1 martie, ora 10.00, Casa “Hermes”, CNM “Astra”;
– “Sibiu, oras european”, expozitie, 20 ianuarie-28 februarie, ora 10.00, Muzeul de Istorie;
– Capodoperele din Pinacoteca baronului Samuel von Brukenthal, expozitie de pictura, Palatul “Brukenthal”, Piata Mare, ora 11.30;
– “Oamenii din Valea Jiului”, documentar de Stefan Sfaiter, Studioul “Astra Film”, ora 14.00;
– “Les Etats”, expozitie de arta contemporana, Andreea Diaconu, Galeria “ArtVo”, Bd. Magheru, nr. 10;
– Cafe Jazz, Iulia Constantinescu si Trio Lucian Fabro, clubul “Imperium Pub”, Bd. Balcescu, ora 20.30.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă