Salată verde şi roşii
Combinând alimentele bogate în fier (legume cu frunze verzi, fructe uscate, anghinare şi leguminoase) cu cele bogate în vitamina C (roşii, ardei, citrice şi alte vegetale) vă ajutaţi organismul să absoarbă fierul mai eficient.
Ceai verde cu lămâie
Adăugarea sucului de lămâie în ceaiul verde ajută la creşterea catechinelor prezente în acest ceai şi care-l fac astfel de cinci ori mai puternic. Consumând ceai verde în timp ce mâncaţi peşte, mercurul din carne va fi împiedicat să intre în fluxul sanguin. De asemenea, studiile au arătat că persoanele care consumă zilnic ceai verde tinde să piardă în greutate cu 4,5 kilograme mai mult pe an decât cele care nu consumă acest produs.
Avocado şi roşii
Cercetătorii de la Ohio State University au descoperit că grăsimile mononesaturate din avocado stimulează proprietăţile anticancer ale lycopenului din roşii, făcându-le de patru ori mai eficiente.
Ciocolată neagră şi mere
Merele sunt bogate în quercetină, iar ciocolata neagră conţine antioxidanţi puternici numiţi flavonoizi. Această combinaţie formează un snack gustos care luptă împotriva cheagurilor de sânge, îmbunătăţeşte circulaţia şi reduce riscul bolilor de inimă.
Banane şi iaurt
Acest duo creşte absobţia glucozei şi a amino-acizilor care repară muşchii. După un antrenament intens, această combinaţie de banane şi iaurt grăbeşte refacerea muşchilor şi întăreşte celulele musculare.
Articol realizat de echipa Suplimente. Pro sau contra?