9.8 C
București
duminică, 3 noiembrie 2024
AcasăSpecialCină în stil indian: Friptură de pui la grătar, în sos de...

Cină în stil indian: Friptură de pui la grătar, în sos de coriandru

Dacă te-ai plictisit de felul în care gătești pieptul de pui, poți încerca să pregătești carnea în stil indian, în sos de coriandru. Rețeta publicată de „The Telegraph” este potrivită pentru serile speciale în care îți dorești să îi răsfeți pe cei dragi. În plus, ingredientele pot fi găsite ușor.

Citește și: FOTO. Rețetă: Plăcintă tradițională americană de mere

Ingrediente pentru prepararea cărnii:

  • 100 g coriandru
  • 250 g roșii, tăiate în bucăți medii
  • 1 linguriță sos de roșii
  • 1,5 lingurițe de chimen măcinat
  • 1,5 linguriță semințe de coriandru, măcinate
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3 cm de rădăcină de ghimbir, decojită și mărunțită
  • jumătate de ardei iute verde, curățat de sâmburi și mărunțit
  • 4 bucăți de piept de pui, curățate de piele
  • 2 linguri de ulei de rapiță sau orice alt fel de ulei

Citește și: FOTO. Rețetă specială: Prăjiturele cu răvaș (Fortune cookies)

Ingrediente pentru prepararea sosului

  • 2 ardei iuți verzi curățați de semințe și tocați
  • sucul de la 4 lămâi proaspăt stoarse
  • 4 căței de usturoi
  • 4 cm rădăcină de ghimbir, curățată și tocată
  • 2 lingurițe de semințe de chimen
  • 2 lingurițe de zahăr pudră

Citește și: FOTO. Ce alimente te ajută să îți accelerezi metabolismul și să slăbești

Mod de preparare

  1. Se taie tulpinile de coriandru și se pun la o parte frunzele, pentru sos. Jumătate din tulpini se folosesc pentru carne, iar celelalte, pentru sos.
  2. Se pun într-un blender toate ingredientele pentru carne, în afară de pieptul de pui și de ulei, și se amestecă până când se formează un piure.
  3. Dacă pieptul de pui este prea gros, se taie pe orizontală. Se crestează carnea din loc în loc, cu ajutorul unui vârf de cuțit ascuțit.
  4. Se pune carnea pe o farfurie adâncă și se toarnă piureul cu suc de roșii deasupra.
  5. Se întorc bucățile de carne în piure, se acoperă cu folie alimentară și se pun la frigider pentru cel puțin două ore. Între timp, carnea de pui se întoarce, din când în când.

Citește și: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată

  1. Se pun toate ingredientele pentru sos în blender, inclusiv tulpinile de coriandru. Se amestecă.
  2. Se mai adaugă suc de lămâie, după gust.
  3. Se scot bucățile de carne din marinată și se ung cu ulei pe fiecare parte.
  4. Se pune carnea pe grătarul încins și se întoarce de pe o parte pe alta, până când este bine gătit.
  5. Se servește lângă sosul de coriandru, castraveți și orez fiert.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă