1.4 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Rețetă specială: Prăjiturele cu răvaș (Fortune cookies)

FOTO. Rețetă specială: Prăjiturele cu răvaș (Fortune cookies)

Aceste prăjituri nu pot da greș la petrecerile cu prietenii. În afară de faptul că sunt delicioase, mesajele personalizate pe care le poți ascunde în ele adaugă farmec și umor evenimentului. Deși nu se fac foarte ușor, efortul îți va fi răsplătit.

Deschide galeria foto de mai sus pentru a vedea cum se prepară prăjiturelele cu răvaș (Fortune cookies)

Site-ul sheknows.com recomandă gătirea prăjiturilor cu răvaș împreună cu câțiva prieteni, întrucât aluatul trebuie îndoit imediat după ce a fost scos de la cuptor. În plus, scrierea mesajelor personalizate pe bilețele va fi mai distractivă dacă vor contribui mai multe persoane. Ideal ar fi să se ocupe o persoană de trei sau patru prăjiturele.

Ingrediente

  • albușurile de la două ouă
  • 45 g de zahăr
  • 2 linguri de unt topit și răcit
  • 1 lingură de miere

Vezi și: Rețeta răsfățului suprem: Tort de ciocolată

  • ¼ linguriță de esență de migdale
  • Coaja rasă de la o jumătate de potocală
  • 70 g de făină
  • Hârtie de copt
  • Suporturi de brioșe sau cești
  • 24 de bilețele printate

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
  2. Pune hârtie de copt pe două tăvi.
  3. Folosește un mixer pentru a bate albușul de ou spumă. Apoi, adaugă zahăr și continuă să mixezi.
  4. Adaugă untul, mierea, esența de migdale și coaja rasă de portocală și amestecă cu o lingură de lemn.
  5. Adaugă făina în compoziție și amestecă până se încorporează.

Vezi și: REȚETĂ: Cookies – biscuiți americani delicioși

  1. Întinde bine aluatul și folosește un pahar rotund, cu diametru de aproximativ șapte centimetri, pentru a forma discurile de aluat.
  2. Așază discurile pe tăvi, două sau trei pe rând.
  3. Lasă-le la copt pentru 4 sau 6 minute, până când marginile discurilor devin aurii, iar mijlocul își schimbă culoarea.
  4. Scoate-le din cuptor și folosește o spatulă ca să îndoi discurile. Pune bilețelul în centrul discului, apoi îndoie-l în jumătate. După aceea, mai îndoaie prăjitura o dată, în jumătate, cu colțurile apropiate. Pune-le în forme sau în cești mici ca să își păstreze forma.
  5. Lasă-le la răcit.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă