Tradiționala plăcintă americană de mere se deosebește de cea românească prin faptul că are mai mult fruct decât aluat. De asemenea, merele nu sunt date pe răzătoare, ci sunt tăiate în felii mari. Este un desert excelent pentru weekendurile petrecute acasă, alături de familie.
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum trebuie să arate plăcinta tradițională americană de mere.
Ingrediente
– 7 mere dulci, decojite și feliate
– 120 g zahăr
– 2 linguri de făină
– 1.5 linguri de scorțișoară
– 1/4 lingurițe de nucșoară
– 1/2 lămâie stoarsă
– 2 linguri de unt moale
– 2 foi de plăcintă
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 450 de grade Celsius.
Într-un vas mare, se amestecă bine feliile de măr, zahărul, făina, scorțișoara, nucșoara și lămâia.
Se acoperă interiorul unui vas de iena (preferabil rotund) cu o foaie de plăcintă. Nu se presează foaia pe fundul vasului, iar surplusul de aluat se îndepărtează.
Se toarnă amestecul din primul vas peste foaia de plăcintă, în vasul de iena. Se pun bucăți de unt peste amestec.
Marginile vasului se ung cu lapte sau cu apă.
Se pune a doua foaie de plăcintă deasupra și se lipește de marginile vasului, acoperite de prima foaie. Se înlătură surplusul de aluat sau se modelează pe marginea vasului.
Se fac cinci crestături mici în mijlocul plăcintei.
Temperatura cuptorului se micșorează la 350 de grade Celsius și se coace plăcinta timp de 30 de minute.
După jumătate de oră, se scoate plăcinta din cuptor și se unge cu un ou sau cu un amestec de ou și lapte, astfel încât să obțină o culoare aurie.
Se mai lasă la cuptor pentru 15 minute.