28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialChina vrea ca Interpolul să fie mai implicat în lupta contra terorismului

China vrea ca Interpolul să fie mai implicat în lupta contra terorismului

Preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat, marţi, că Beijingul va sprijini Interpolul din dorinţa de a ridica profilul şi eficienţa organizaţiei, adăugând că vrea ca Interpolul să joace un rol mai important în lupta împotriva terorismului, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Declaraţiile preşedintelui chinez au fost făcute cu ocazia unei adunări generale a oficialilor Interpol, ce ar loc la Beijing.

Oficialii chinezi au precizat că îşi doresc intensificarea cooperării internaţionale pentru a lupta împotriva corupţiei şi terorismului.

”China susţine ferm lupta împotriva terorismului”, a adăugat Xi Jinping.

China a participat în ultimul an la aproximativ 3.000 de investigaţii ale Interpol.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă