21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialChina şi Coreea de Sud, iritate de vizita premierului nipon la Yasukuni

China şi Coreea de Sud, iritate de vizita premierului nipon la Yasukuni

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, s-a rugat joi la sanctuarul shintoist Yasukuni, care venerează militarii niponi căzuţi în lupte, inclusiv criminali de război, un gest care a stârnit iritarea Chinei şi Coreei de Sud, anunţă BBC.

Şeful excutivului de la Tokio a spus că vizita sa la Yasukuni este un gest anti-război. ”Nu intenţionez să rănesc sentimentele poporului chinez şi sud-corean”, a spus Abe.

China, Coreea de Sud şi Statele Unite au criticat dur vizita premierului Japoniei, Shinzo Abe, la sanctuarul shintoist Yasukuni, acestea considerând locul respectiv ca simbolul agresiunii japoneze în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când armata niponă a ocupat o bună parte din China şi din Peninsula Coreană.

Citeşte şi: Japonia, buget record pentru 2014

Abe, un conservator cu convingeri naţionaliste, s-a deplasat de dimineaţă la acest locaş de cult situat în centrul oraşului Tokyo, la exact un an de când a redevenit prim-ministru.

Niciun premier nipon în funcţie nu a mai efectuat o astfel de vizită după cea a lui Junichiro Koizumi, pe 15 august 2006.

Cele mai citite

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă