16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialChina îşi măreşte arsenalul nuclear, spune Pentagonul

China îşi măreşte arsenalul nuclear, spune Pentagonul

China îşi măreşte arsenalul nuclear, dotându-se cu noi rachete balistice, spune Pentagonul în raportul său anual citat de Washington Times, potrivit NewsIn.

China continuă “să-şi dezvolte forţele nucleare strategice”, încercând mai ales să “garanteze viabilitatea armelor de intimidare”.

Potrivit raportului, China dispune de 75 de rachete nucleare cu rază lungă de acţiune, printre care rachete balistice intercontinentale DF-31 şi DF-31A. Beijinul are şi 120 de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

“Probabil Beijingul va continua să investească în forţele sale nucleare, pentru a se asigura că are capacitatea de a riposta în caz de atac“, spune documentul.

De asemenea, China ar fi în curs de dezvoltare a unui sistem antirachetă ce ar viza portavioanele, în acelaşi timp consolidându-şi flota navală.

Richard Fisher, expert american pe China, spune că “este prematură examinarea unei noi reduceri a armelor strategice, ceea ce vrea administraţia Obama să facă”, din cauza lipsei de transparenţă a Beijingului faţă de proiectele sale nucleare.

Cele mai citite

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...

Egiptenii antici ar fi încercat să trateze cancerul în urmă cu 4.000 de ani

Tăieturi subțiri pe un craniu din Egiptul Antic, vechi de 4.000 de ani, arată că s-ar fi încercat tratarea cancerului. Două cranii care datează...
Ultima oră
Pe aceeași temă