17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialChina îşi măreşte arsenalul nuclear, spune Pentagonul

China îşi măreşte arsenalul nuclear, spune Pentagonul

China îşi măreşte arsenalul nuclear, dotându-se cu noi rachete balistice, spune Pentagonul în raportul său anual citat de Washington Times, potrivit NewsIn.

China continuă “să-şi dezvolte forţele nucleare strategice”, încercând mai ales să “garanteze viabilitatea armelor de intimidare”.

Potrivit raportului, China dispune de 75 de rachete nucleare cu rază lungă de acţiune, printre care rachete balistice intercontinentale DF-31 şi DF-31A. Beijinul are şi 120 de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

“Probabil Beijingul va continua să investească în forţele sale nucleare, pentru a se asigura că are capacitatea de a riposta în caz de atac“, spune documentul.

De asemenea, China ar fi în curs de dezvoltare a unui sistem antirachetă ce ar viza portavioanele, în acelaşi timp consolidându-şi flota navală.

Richard Fisher, expert american pe China, spune că “este prematură examinarea unei noi reduceri a armelor strategice, ceea ce vrea administraţia Obama să facă”, din cauza lipsei de transparenţă a Beijingului faţă de proiectele sale nucleare.

Cele mai citite

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă