31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialChick Corea si John McLaughlin, maestrii jazz-ului la Bucuresti

Chick Corea si John McLaughlin, maestrii jazz-ului la Bucuresti

» Bucharest Masters of Jazz Festival 2008 continua in acest weekend la Sala Palatului din Bucuresti cu recitalul celor cinci muzicieni celebri: pianistul Chick Corea, ghitaristul John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Collaiutai, Kenny Garrett.

Prima seara de festival a prilejuit intalnirea cu americanul Al Jarreau insotit de stilul sau vocal unic si muzica inovatoare ce i-au adus 5 Premii Grammy, iar a doua seara de festival i-a adus in fata publicului pe cei de la Monty Alexander Trio si mult indragita The Count Basie Orchestra.
The Count Basie Orchestra este un nume de referinta in lumea jazzului. Fondata de legendarul Count Basie, orchestra incanta in continuare inimile publicului prin prestatiile leaderului Bill Hughes si ale celorlalti colegi ai sai.
Membrii celebrei orchestre sunt hotarati sa duca mai departe aceasta "institutie"a Americii.

Iubitorii de jazz se pot bucura in continuare de seri de exceptie caci festivalul continua.
In aceasta seara de la ora 19.00 pe scena Salii Palatului vor poposi Dianne Reeves (cunoscuta pentru inegalabilele recitaluri live) si Erik Truffaz Quartet.
Trompeta lui Erik Truffaz va aminti cu siguranta cunoscatorilor de legendarul Miles Davis caci muzica lui Truffaz combina nostalgia cu contemporanitatea.
Maine seara publicul roman se va intalni cu Five Peace Band, pianistul Chick Corea (membru in band-ul lui Miles Davis din anii ‘60), ghitaristul John McLaughlin (ne amintim de albume ca "In a Silent Way" sau "Bitches Brew"), Christian McBride (renumitul basist american ), Vinnie Collaiuta (bineinteles cu celebrele sale tobe) si Kenny Garrett (saxofonistul american ce-a concertat alaturi de multe nume celebre)
Ultima seara a festivalului (5 noiembrie) a fost anulata, iar concertul Nigel Kennedy Quartet a fost reprogramat pentru data de 24 noiembrie. Interpretul a avut colaborari cu nume precum The Who sau Kate Bush, iar explorarile sale etno au dus la trei transpuneri pentru vioara dupa muzica Mariei Tanase.

Cele mai citite

Zelenski va participa la summitul G7 din luna iunie din Italia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să participe la următorul summit G7, în Italia, prevăzut în iunie, fie online, fie în persoană, anunţă luni un...

Israelul ar fi acceptat planul de pace propus de președintele SUA, Joe Biden. Gruparea Hamas nu a confirmat că acceptă

Cabinetul israelian ar fi acceptat o variantă de plan de pace în Orientul Mijlociu, variantă pe care a propus-o președintele SUA, Joe Biden. Agențiile occidentale...

Gyor, din nou „regina” Europei! Maghiarele au obținut al șaselea succes în Liga Campionilor

Formația maghiară Gyor a câştigat al șaselea trofeu al Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins-o pe SG BBM Bietigheim cu scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă