22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialCFR: Totul sau nimic

CFR: Totul sau nimic

Formaţia clujeană poate să devină 90% campioană astăzi sau poate da cu piciorul muncii din întregul sezon.

Egalul cu FC Vaslui, din etapa tre­cută, a făcut ca de partida de la Turnu Severin, cu Craiova, să se lege cele mai importante şanse la câştigarea titlului pentru CFR Cluj. Ardelenii aveau cu doar două etape în urmă şase puncte avans în clasament, acum mai au doar unul şi, în cazul unui eşec sau al unei remize astăzi, au toate şansele să rateze cel de-al doilea titlu din istorie. Astfel, partida cu o echipă a Craiovei aflată în război intern a ajuns să aibă un caracter mai mult decât decisiv pentru elevii pregătiţi de Andrea Mandorlini. „Totuşi, să nu uităm că tot noi suntem lideri în clasament, avem acel punct avans şi, chiar dacă toate contracandidatele câştigă celelalte meciuri rămase, punctul acela va fi destul pentru a ieşi campioni şi vrem neapărat să-l păstrăm. Pentru asta, trebuie să câştigăm meciul cu Universitatea Craiova. Nu mă interesează scandalul de acolo, e treaba lor, noi trebuie să ne întoarcem cu toate cele trei puncte. Am încredere deplină în jucătorii mei, dar dacă nu vom reuşi să ne impunem, o să dăm mâna cu oponenţii noştri, pentru că nu întotdeauna cea mai bună echipă câştigă”, a declarat tehnicianul CFR-ului.

Chiar dacă Mandorlini încearcă să-şi acopere spatele în cazul unui eventual eşec, italianul nu este de acord cu criticile conform cărora echipa sa are un stil defensiv, caracterizat prin nenumăratele victorii cu scorul de 1-0. „Când nu câştigăm, lumea are motive să declare tot felul de lucruri despre noi, că nu jucăm spectaculos, că suntem defensivi, dar să nu uităm că acest joc ne-a adus unde suntem. Nu mai contează ce a fost, le-am spus şi băieţilor, titlul depinde doar de noi”, a mai spus Mandorlini. Meciul va începe la ora 16.00. 

Parcurs asemănător

În urmă cu două sezoane, la primul titlu obţinut de CFR Cluj, ardelenii au avut un parcurs asemănător în ultimele etape. Chiar în runda a 32-a, aceeaşi în care se dispută şi meciul de astăzi, ardelenii aveau nevoie de victorie pentru a o ţine pe ­Steaua în spate, dar au făcut 0-0 la ­Mioveni. Norocul alb-vişiniilor a fost că bucureştenii au pierdut cu Dinamo şi, cu încă două victorii până la finalul campionatului, au reuşit să obţină primul titlu din istorie.

Cele mai citite

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă