21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCFR Cluj, calificata de Tudor in semifinale

CFR Cluj, calificata de Tudor in semifinale

Universitatea Craiova are tot dreptul sa se considere nedreptatita, ba chiar furata pe fata de arbitrul Alexandru Tudor, cel care a impins de la spate pe CFR Cluj in semifinalele Cupei Romaniei la fotbal. Ardelenii au castigat cu 1-0 la Craiova unul dintre meciurile din sferturile de finala, dar deciziile centralului bucurestean au fost cele care au dus la stabilirea rezultatului final si, implicit, la calificarea CFR-ului in careul de asi al competitiei.

Practic, fara a pune la socoteala alte erori marunte, Tudor a avut doua greseli capitale, care au schimbat rezultatul: a anulat un gol al craioveanului Florin Costea, la 0-0, pe motiv de offside (inexistent!), si a validat reusita lui Dubarbier, care a inscris intr-un moment in care coechipierul sau Traore era in spatele aparatorilor adversi si, prin pozitia sa, influenta faza.

Oltenii au luat foc
La final, negru de furie, patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a acuzat faptul ca brigada condusa de Alexandru Tudor a favorizat formatia adversa, care este sustinuta la nivel inalt si este obisnuita sa castige meciuri cu ajutorul arbitrilor. "A fost o executie in public. Aceasta echipa hidoasa si-a aratat inca o data fata, e un fel de Victoria Bucuresti in varianta noua. A fost o complicitate grosolana intre Iuliu Muresan, Mircea Sandu si Ionut Lupescu. CFR Cluj s-a obisnuit sa fie ajutata de arbitri, iar noi, desi am fost anuntati de cineva care a lucrat in Federatie ca tusierii sunt ai CFR-ului, nu am luat in seama. Am crezut ca e o gluma, dar s-a adeverit. A fost o executie marca Emil Boc-Paszkany, clujenii sunt sustinuti politic de patru ani. E un club mafiot, va dau zeci de exemple cum au castigat cu arbitrii. Am fost jefuit in halul asta, ce sa mai fac acum? Arbitrii au castigat pentru ei, mie mi-au anulat gol din offsaid, lor le-au dat gol din offsaid", a spus Mititelu.

Nici antrenorul Eugen Neagoe nu s-a lasat mai prejos si a spus ca  Universitatea ar trebui sa nu se prezinte la Cluj pentru meciul de campionat. "Sunt foarte dezamagit de tot ce s-a intamplat in aceasta seara. Aveam o alta impresie despre Tudor. Sa ne spuna si noua daca trebuie sa castige CFR Cluj Cupa Romaniei in fiecare an, sa nu ne mai prezentam. Va dati seama ce va fi peste doua saptamani, in meciul de la Cluj, din campionat. Cred ca ar trebui sa nu ne prezentam", a declarat tehnicianul din Banie.

CFR Cluj, Juventus a Romaniei
Aflat la prima sa prezenta pe banca tehnica a CFR Cluj, antrenorul italian Andrea Mandorlini crede ca poate face ca formatia sa semene, ca joc, cu Juventus Torino, el raspunzand astfel unei intrebari ce facea aluzie, de fapt, la arbitrajele favorabile lui Juve din Italia, care au stat la baza imensului scandal "Calciopoli". "Baietii au inteles si au respectat tot ce le-am cerut in aceste trei-patru zile, s-au daruit exemplar. Sunt convins ca pot face treaba cu acest grup. Nu stiu daca CFR Cluj seamana cu Juventus Torino la modul in care este arbitrata, dar ca joc si ca valoare putem sa o facem sa semene", a declarat Mandorlini.

» FC Brasov, CFR Cluj si FC Vaslui s-au calificat in semifinalele Cupei Romaniei la fotbal, ultima echipa ajunsa in aceasta faza fiind stabilita aseara, la finalul meciului Astra Ploiesti – Dinamo. Semifinalele vor avea loc in 2010, meciurile fiind programate tur – retur.

» Seria Lacatus
FC Vaslui se afla la a 7-a victorie consecutiva de cand la carma echipei a fost instalat antrenorul Marius Lacatus. "Fiara" a castigat cinci meciuri in Liga I si doua in Cupa, ultimul dintre ele, 1-0 cu International Curtea de Arges, propulsand gruparea patronului Adrian Porumboiu in semifinalele competitiei. Singurul gol al meciului i-a apartinut lui Burdujan, in minutul 87, antrenorul Lacatus fiind nemultumit de faptul ca jucatorii sai au reusit sa inscrie abia pe finalul partidei. "Poate pe viitor nu vom mai ajunge sa ne chinuim sa castigam pe final. Speram ca la urmatorul meci sa concretizam actiunile si fazele pe care ni le cream in fata portii. Poate a fost vorba si de ghinion, tinand cont ca mingea a fost scoasa de doua ori de pe linia portii. Ramane de vazut cat vom mai reusi sa mentinem invincibilitatea echipei", a spus Lacatus.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă