15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj a castigat Cupa Romaniei

CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei

»  CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei-Timisoreana la fotbal, dupa ce a invins in finala pe FC Timisoara, cu 3-0 (2-0), la Targu Jiu. Clujenii au cucerit pentru a doua oara consecutiv trofeul, prin golurile marcate de Deac (6), Peralta (28) si Culio (53).

Ultimul meci al sezonului ne-a lasat tuturor un gust amar avand toate "ingredientele" fotbalului pe care nu-l dorim, dar de care avem parte din plin pe stadioanele din Romania: huligani printre suporteri, greseli de arbitraj, lipsa de fair-play si golani printre conducatorii cluburilor noastre. Un meci terminat cu 300 de suporteri timisoreni dusi la politie si cu o singura echipa, CFR Cluj, la ceremonia de premiere, banatenii refuzand, la ordinul lui Marian Iancu, sa onoreze festivitatea.
CFR Cluj nu a tinut cont de toate acestea, si-a vazut de treaba si a cucerit trofeul meritat pentru a doua oara consecutiv. Poate, daca scorul ar fi fost mai strans si evolutia celor doua formatii mai echilibrata, s-ar fi impus o discutie despre golul de 2-0, marcat dintr-un penalty care a fost si nu prea, dar cum clujenii au avut o evolutie clar mai buna, castigand cu un scor ce putea fi chiar mai mare, nici nu mai vrem sa comentam faza amintita, care a avut loc la mijlocul primei reprize, cand scorul era deja 1-0. Clujenii salveaza, astfel, un sezon destul de cenusiu, iar banatenilor nu le ramane decat sa vada de ce au pierdut in numai trei zile si campionatul, si Cupa.
Castigatoarea competitiei se alege cu un premiu total de 158.500 euro (125.000 euro pentru victoria din finala), iar FC Timisoara va primi 78.5000 euro. Premiile totale ale actualei editii a Cupei Romaniei-Timisoreana au valoarea de 450.000 euro, plus TVA.

"Meciul" antrenorilor
Antrenorul echipei CFR Cluj, Antonio Conceicao, a fost de parere ca formatia sa a jucat mult mai bine decat FC Timisoara in finala Cupei Romaniei, insa nu se astepta ca elevii sai sa se impuna atat de clar. "Am fost tot timpul peste FC Timisoara si nu numai la fazele fixe. Am combinat foarte bine pe spatii mici. Nu ma asteptam insa la o asemenea diferenta, pentru ca FC Timisoara este o echipa valoroasa. Noi am fost mai concentrati si am avut sansa sa inscriem foarte repede. Dupa ce am facut 2-0, ei au iesit la joc, iar noi am profitat pe contraatac. Nu comentez munca arbitrilor, le respect meseria, a spus Conceicao, care s-a felicitat ca a fost inspirat si l-a introdus in teren din primul minut pe Ciprian Deac.

Asa cum era de asteptat, antrenorul echipei FC Timisoara, Valentin Velcea, a declarat ca arbitrajul lui Cristian Balaj a stricat finala Cupei Romaniei, iar maniera sa de a conduce jocul a incitat si publicul timisorean. "Sunt foarte trist pentru aceasta finala pierduta. Niciodata nu am crezut ca voi pierde in asemenea fel. Am avut parte de un arbitraj execrabil, si-au batut joc de toata lumea, de jucatori, de suporteri si de tot orasul Timisoara. Ceea ce s-a intamaplat la finalul meciului nu e comportamentul normal al suporterilor nostri. Tot sezonul au avut un comportament exemplar. Un asemenea arbitraj execrabil duce si la astfel de incidente", a spus Velcea, care a confirmat ca patronul Marian Iancu le-a cerut jucatorilor sa nu participe la festivitatea de premiere.

Un neutru, selectionerul echipei nationale, Razvan Lucescu, a comentat situatia si meciul fiind de parere ca decizia timisorenilor de a nu participa la festivitatea de premiere nu le face cinste si considerand ca jucatorii trebuiau sa accepte cu barbatie deznodamantul meciului. "Sunt putin dezamagit de ceea ce s-a intamplat. S-au intalnit doua echipe care au, zic eu, cele mai bune loturi si de aceea e pacat. Ar fi trebuit sa fie un spectacol, dar s-a terminat prea urat. Faptul ca timisorenii nu s-au prezentat la ceremonie, indiferent de motivele lor si indiferent daca au avut sau nu dreptate, e un gest care nu le face cinste si nu a fost deloc placut. Trebuiau sa reactioneze cu mai multa barbatie si sa accepte rezultatul", a spus Lucescu jr. Tehnicianul a adaugat ca nu s-a simtit deloc bine atunci cand tatal sau, Mircea Lucescu, a fost nevoit sa acorde trofeul Cupei Romaniei intr-o atmosfera marcata puternic de incidentele de la finalul partidei si considera ca astfel de lucruri strica imaginea fotbalului din Romania.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă