12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCFR, aproape de tripla istorică

CFR, aproape de tripla istorică

Formaţia clujeană va încerca, sâmbătă, să obţină a treia Supercupă a României, după ce are în vitrină alte trei campionate şi trei Cupe.

 

CFR Cluj a devenit cea mai de succes echipă a ultimilor cinci ani în fotbalul românesc, însă înaintea startului celui de-al şaselea, ardelenii au şansa să echilibreze numărul trofeelor din vitrină. Campioni ai României deja de trei ori şi deţinători, de tot atâtea ori, şi ai Cupei României, elevii lui Ioan Andone vor forţa, la finalul acestei săptămâni, câştigarea şi a celei de-a treia Supercupe. Alb-vişinii vor întâlni pe cei de la Dinamo Bucureşti, deţinătorii actualei Cupe a României, într-o partidă, pe Naţional Arena, în care Cadu şi compania sunt mari favoriţi.

Clujenii nu se mândresc cu acest statut doar pentru că vin din postura de campioni ai ţării sau pentru că au realizat şase transferuri care au ridicat şi mai mult valoarea lotului, ci şi prin simplul fapt că vor juca împotriva unei echipe care stă foarte prost la moral. În această vară, singura veste bună pentru dinamovişti a fost perfectarea amicalului cu Barcelona de luna viitoare, pentru că, în rest, „câinii roşii” s-au împiedicat numai de probleme. De la plecări de jucători, la neînţelegeri interne şi lipsa transferurilor, toate aceste cauze au făcut ca Dinamo să câştige doar două meciuri de pregătire din nouă jucate, şi acelea contra unor formaţii de amatori. Şase eşecuri şi o remiză au ridicat la maxim cotele tensiunii în „Ştefan cel Mare”, iar un alt eşec contra CFR-ului nu ar mira pe nimeni.

CFR cu potenţial

Clujenii nu par deloc interesaţi de problemele adversarului de sâmbătă, mai ales că ei vin după cinci victorii în amicalele din Austria şi doar două eşecuri suferite. În urma acestor partide, Andone crede că a tras concluziile necesare pentru ca la ora startului Supercupei echipa sa să presteze cel puţin acelaşi joc din urmă cu aproape două luni, atunci când ardelenii câştigau tot în drumul către al treilea titlu de campioană.

„Din înfrângerile din Austria trebuie să învăţăm, avem potenţial, echipa încă mai poate să crească. Urmează partida cu Dinamo, pe care cred că o vom câştiga. Am în minte un prim <<11>>, sperăm să putem conta şi pe Vass, chiar dacă acesta este în urmă cu pregătirea fizică. Dinamo poate că a urmărit altceva în meciurile lor amicale, nu neapărat să câştige. Nu ştiu dacă ei sunt mai slabi decât anul trecut, ştiu doar că noi suntem mai puternici”, a ameninţat Andone, care este la 90 de minute de un al patrulea trofeu cu CFR Cluj. Una dintre problemele ardelenilor din jurul acestei partide ar putea fi temperaturile foarte mari din Bucureşti, oraş care a fost multe zile sub codul galben de caniculă. Tocmai de aceea, CFR-iştii ar putea ajunge chiar de astăzi în Capitală, pentru a se obişnui cu gradele multe din termometre.

„A fost un cantonament bun, pentru că important a fost modul de pregătire, nu neapărat rezultatele. Cred că Dinamo are motive de îngrijorare şi suntem pregătiţi să câştigăm Supercupa”, a concluzionat preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. CFR Cluj-Dinamo Bucureşti va începe sâmbătă, la ora 21:00.

Supercupă cu Unirea

CFR Cluj are în palmares două Supercupe ale României, ambele câştigate contra celor de la Unirea Urziceni şi ambele la penalty-uri. Prima dintre ele a venit acum trei ani, când, pe stadionul „Giuleşti”, CFR-ul s-a impus cu 4-3. A doua Supercupă a fost obţinută chiar la startul sezonului următor, atunci când, deşi clujenii veneau după un an în care au câştigat atât Cupa cât şi campionatul, federaţia a decis ca pentru trofeu să evolueze ocupantele primelor două poziţii în clasamentul sezonului precedent. CFR a învins-o pe Unirea cu 4-2, în Gruia, tot după executarea loviturilor de la 11 metri, pentru a bifa a doua Supercupă.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă