37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialCetățeanul.net: Jaf în sistemul de sănătate. La Mioveni, spitalul cumpără calculatoare cu...

Cetățeanul.net: Jaf în sistemul de sănătate. La Mioveni, spitalul cumpără calculatoare cu 15.000 bucata!

Primăria din Mioveni va cumpăra, pentru spitalul din localitate, 80 de calculatoare și va plăti, pentru un singur computer, peste 15.000 lei, arată Cetățeanul.net

Primarul Ion Georgescu cumpără calculatoarele de la firma Medicare SA, companie implicată în mai multe proiecte controversate de dotare a spitalelor din România. Asftel, primăria va da 15.382 lei (12 982 lei + TVA 19%) pe un calculator, iar pe o imprimantă, 2.563 lei. 

Și la aparatura medicală, prețurile sunt similare, mai atrage atenția Cetățeanul.net: Primăria Mioveni va plăti un aparat RMN (rezonanță magnetică nucleară) marca General Electric, din bani publici cu 5,92 milioane de lei (1,31 milioane de euro, la un curs de 4,5 lei pentru un euro). Potrivit ofertelor comerciale făcute pentru companii private, un aparat similar, cu un câmp magnetic de 1,5 Tesla (1,5 T) este vândut de General Electric cu mai puțin de 630.000 euro.

Întrebat despre prețurile plătite pentru calculatoare și aparatură medicală, primarul Ion Georgescu a spus că a fost o licitație, iar ”asocierea și-a asumat lista. Lista a fost verificată de Minister, ei trebuie să respecte caracteristice generale ale aparatelor”. 

Citiți investigația integrală pe Cetățeanul.net!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă