27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCES a avizat numirea directorului general interimar

CES a avizat numirea directorului general interimar

Consiliul Economic si Social a acordat avizul pentru numirea inginerului metalurg Mircea Oancea in functia de director general interimar al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Ordonanta de Urgenta nr. 50/9 iunie 2005 prevede ca, la data intrarii in vigoare a acestui act legislativ, premierul numeste, cu avizul CES, directorul general interimar, responsabil cu organizarea si dezvoltarea institutiei pentru reglementarea si supravegherea sistemului de pensii private. Acesta isi va desfasura activitatea pana la data la care Consiliul va numi, conform legii, directorul general al Comisiei.
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private este autoritatea administrativa autonoma, cu personalitate juridica, aflata sub controlul Parlamentului Romaniei, a carei competenta se exercita pe intreg teritoriul tarii si care functioneaza in conformitate cu prevederile OU nr. 50/2005. Comisia este condusa de un consiliu format din cinci membri, dintre care unul detine functia de presedinte si altul de vicepresedinte.
Comisiile reunite pentru buget, finante si banci si cele de munca si protectie sociala ale Senatului si Camerei Deputatilor supun spre aprobare Parlamentului lista cu cei cinci candidati, nominalizand totodata candidatul pentru functia de presedinte si cea de vicepresedinte. CES propune acestor comisii doua candidaturi pentru membrii Consiliului Comisiei. Numirea presedintelui, vicepresedintelui si a celorlalti membri ai Consiliului Comisiei se face in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, cu votul majoritatii senatorilor.
Activitatea curenta de conducere a Comisiei este asigurata de un director general, numit, in conditiile legii, prin hotararea Consiliului Comisiei, fiind subordonat direct Consiliului.
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 50/2005 a fost aprobat in plenul Camerei Deputatilor in 14 septembrie, urmand a fi adoptat si de Senat.
Inginer metalurg, referent la FPP Muntenia, student la masterat, directorul interimar al Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private, Mircea Oancea s-a aratat surprins de avizul primit. El a afirmat, totodata, ca si-a dat demisia din Partidul Democrat, al carui membru a fost, deoarece noua functie este incompatibila cu apartenenta politica. Nascut pe 25 decembrie 1964 in judetul Teleorman, a absolvit in 1990 Facultatea de Metalurgie din Bucuresti, iar in 2004 ASE Bucuresti, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori. In prezent este student anul II al Programului de master „Produse financiare in asigurari” din cadrul ASE.
Activitatea profesionala a inginerului Oancea cuprinde Atelierele CFR Grivita 1990-1991, Turnu SA din Tr. Magurele 1991-1993, ca inginer stagiar si respectiv inginer tehnolog, pentru ca apoi, intre 1993 si 1994, sa fie director MIDONI SRL. In perioada 1994-1997, referent de specialitate, expert la FPP IV Muntenia, iar din 1997 pana in prezent – director adjunct la SAI MUNTENIA INVEST SA Bucuresti. Cunoaste franceza, engleza, are cunostinte in domeniul informatic si experienta in gestiunea financiara a intreprinderilor, actionariat si administrare de portofoliu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă