21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCentru de Afaceri in Zona Libera Curtici-Arad

Centru de Afaceri in Zona Libera Curtici-Arad

Zona Libera Curtici-Arad se va alege cu un centru de afaceri. Deja, conducerea Zonei Libere Curtici-Arad a anuntat ca intentioneaza sa ceara fonduri europene pentru acest proiect.
In cadrul acestui centru, investitorii ar urma sa primesca sprijin pentru realizarea unor proiecte si consultanta legislativa. Potrivit Cristinei Bibart, directorul Administratiei Zonei Libere Curtici – Arad, "inca nu stim daca va fi nevoie de ridicarea unei constructii, fapt care ar creste valoarea proiectului. Acum suntem in faza de consultari pentru a elabora un proiect cat mai viabil asa incat sa devina eligibil".
Centrul de afaceri va promova antreprenoriatul local, adica va oferi asistenta pentru formarea si dezvoltarea de noi societati comerciale, si, implicit, pentru crearea de noi locuri de munca.
Cu o suprafata totala de 90 hectare, Zona Libera Curtici Arad este compusa din doua platforme, una de 75 hectare, la Curtici, si cealalta care se intinde pe o suprafata de 15 hectare in zona Aeroportului International Arad. In prezent, gradul de ocupare pe platforma Curtici este de 75 la suta, iar pe platforma Aeroport nu mai sunt locuri disponibile.
Pe cele doua platforme opereaza peste 140 de companii. Companiile au investit peste 120 de milioane de dolari si au creat peste 4.500 locuri de munca.    

Cele mai citite

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...
Ultima oră
Pe aceeași temă