14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCemacon disponibilizeaza 120 de oameni

Cemacon disponibilizeaza 120 de oameni

Cemacon SA Zalau, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii din Romania, va concedia in perioada urmatoare circa 120 de persoane, din totalul celor 290 de salariati, a declarat Ioan Crehul, directorul general al societatii.

"De obicei, in perioada de iarna, in sectorul constructiilor se lucreaza pe stoc, intrucat cererea scade. La aceasta s-a suprapus criza si, ca urmare, apar probleme financiare", spune oficialul Cemacon. Potrivit acestuia, conducerea companiei avea, oricum, in plan inchiderea unei linii de productie, uzata din punct de vedere tehnic. "Productia de blocuri ceramice este asigurata prin doua linii de fabricatie, cea mai veche dintre acestea datand de prin anii ‘70, Aceasta trebuia inchisa la finele anului viitor, odata cu punerea in functiune a fabricii pe care o construim la Recea. In contexul actual, am fost nevoiti sa grabim inchiderea vechii linii", explica Crehul. Ca urmare, productia Cemacon va fi asigurata, pana la inceputul anului 2010, de o singura linie de fabricare. Acest lucru va scadea productia cu aproximativ 30%, potrivit estimarilor facute de reprezentantii companiei.

Pe vechea linie de productie lucreaza 140 de angajati, insa nu toti vor ramane fara loc de munca. "Unii dintre acestia vor fi implicati in lucrari de constructii realizate in regie proprie. La ceilalti, dar si la personalul indirect productiv, vom renunta. In total, aproximativ 120 de salariati vor fi disponibilizati", mentioneaza directorul general. Acesta exclude posibilitatea reangajarii unora dintre cei disponibilizati, desi primavara, sectorul constructiilor se revigoreaza putin: "Costurile de oprire si de pornire a liniei sunt mult prea mari, prin urmare, chiar daca efectele crizei se domolesc si cererea de materiale de constructii creste, nu vom face angajari din primavara". In prezent, la Cemacon, sunt in plina derulare lucrarile de amenajare a unei noi fabrici in valoare de 27 milioane de euro.

Cele mai citite

Un bărbat de 55 de ani a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc din Ploiești

Un bărbat în vârstă de 55 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc de pe strada Mărăşeşti din...

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...

Cum funcționează RNG-ul la sloturi online? Cum sunt stabilite câștigurile?

Rezultatele de la sloturi online sunt stabilite pe baza unui generator de numere aleatorii (RNG). Un RNG reprezintă un algoritm care generează în mod...
Ultima oră
Pe aceeași temă