17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCele mai frumoase plaje din lume

Cele mai frumoase plaje din lume

Aceste plaje pustii sunt mult mai spectaculoase decât cele frecventate de turişti şi poţi fi sigur că nu te înghesui cu alţi oameni atunci când îţi faci plimbarea de seară sau când te bronzezi, potrivit ziarului The Guardian.

Las Islas Cies, Galicia- Spania

Când spun Spania, cei mai mulţi oameni se gândesc automat la Marea Mediterană. Totuşi, coasta Galicia de la Atlantic, la nord de Portugalia, are plaje mult mai frumoase şi mai sălbatice, dar şi mai puţini turişti. Una dintre bijuteriile coastei este Las Islas Cies, la distanţă de 40 de minute de mers cu barcă din cochetul orăşel Baiona. Odată un loc frecventat de piraţi, Cies este acum un parc naţional nelocuit, deschis publicului numai vara. Galicienii vin aici să petreacă zilele lungi şi leneşe de vară pe Praia das Rodas, cu nisipuri fine şi palide, înconjurate de mici dune care adăpostesc o lagună calmă cu apa limpede precum cristalul.

Parcul Naţional Tayrona- Columbia

După 40 de minute de mers prin pădure, te aştepţi să vezi o plajă caraibiană clasică, cu nisip alb şi apă calmă de culoarea turcoazului, poate şi câteva căsuţe pentru turişti. În loc de asta, te întâmpină o mare sălbatică lovindu-se de stânci cât casa, de-a lungul plajei aspre şi semi-deşertice. Într-o ţară cu o industrie a turismului mai “sanatoasa”, Tayrona ar fi cu siguranţă o staţiune importantă, dar, din moment ce se află în Columbia, nimeni nu a construit hoteluri sau alte locuri de dormit, astfel încât turiştii dorm în hamace, în aer liber.

Porto da Barra, Salvador- Brazilia

Porto da Barra este uluitor, cu o mică fortăreaţă colonială la un capăt şi o biserică albă aşezată pe un deal, la celălalt capăt. Întotdeauna se întâmplă ceva interesant acolo: mici bărci de pescari care îşi descărcă năvodul plin, tinere care plonjează în apă de pe stâncile din port, băieţi care aruncă ocheade fetelor, oameni care joacă volei pe plajă, fotbal şi tenis.

Plaja se află într-un golf, deci apa este caldă, liniştită şi incredibil de curată. În plus, într-o ţară care are peste 7000 de kilometri de coastă orientaţi spre est, Porto este unul dintre puţinele locuri îndreptate spre vest, deci poţi vedea nişte apusuri fabuloase.

Palawan- Filipine

Filipinele au peste 7000 de insule, încât nu e nevoie decât să închiriezi o barcă de pescuit şi să navighezi până unde vezi cu ochii pentru a găsi propria plajă pustie, fix pe gustul tău.

Grupul vestic de insule Palawan, pe care până şi filipinezii îl numesc ultima frontieră a ţării lor, este inimaginabil de exotic. Este un arhipelag din insule calcaroase erodate, cu râuri subterane, golfuri stâncoase, păduri tropicale virgine şi, evident, plaje cu nisip ca zahărul.

Nungwi, Zanzibar- Tanzania

Plajele din sudul Keniei şi nordul Tanzaniei au nisipul atât de fin încât scârţâie sub picioare, la propriu. Insula Zanzibar este bijuteria coastei est-africane, cu târguri de condimente, un oraş vechi plin de labirinturi şi în jur de 30 de plaje senzaţionale. Una dinte cele mai frumoase este Nungwi, în nordul insulei. Coasta are o pantă dulce astfel încât apa de culoarea safirului, nisipul alb şi coralii formează o mare calmă care se întinde pe mile distanţă şi găzduieşte mii de animale marine. Pe alocuri sunt mici sate pescăreşti care aproape că nu s-au schimbat de secole întregi.

Arambol, Goa- India

Pentru unii, Goa este sfântul graal al hedonismului hippy, iar pentru alţii reprezintă cele mai rele excese ale turismului modern. Arambol, cea mai nordică plajă a ţării, are parte de hipioţi în vârstă şi expaţi sezonieri, dar fâşia spectaculoasă de nisip este atât de frumoasă încât îi cucereşte şi pe pe cei mai sceptici călători. Este atât de mare încât este uşor să îţi găseşti un colţisor intim de nisip.

Whitehaven, Insulele Whitsunday – Australia

Imaginează-ţi un nisip incredibil de fin şi alb, înconjurat de ape azurii, liniştite şi călduţe. Asigură-te că stai în Whitehaven câteva zile, pentru că o data plecaţi cei veniţi în croaziere de o zi, te poţi plimba în voie pe insulă şi vei simţi că această bucăţică nelocuită de paradis este doar a ta. Este nevoie de o călătorie lungă şi destul de dificilă pentru a ajunge acolo, dar acesta este un preţ mic pentru a vedea o astfel de minune a naturii.

Plaja Shell, Insula Purbeck- Marea Britanie

Deşi este de fapt o peninsulă, când ai ajuns în Purbeck ai sentimentul că ai părăsit continentul. Peisajul este sălbatic şi interesant, iar plaja este nesfârşită. Poţi sta toată ziua să priveşti bărcile din port, de la iahturi mici până la feriboturi imense care pleacă spre Franţa. Restaurantul Shell Bay are o vedere splendidă asupra golfului şi reprezintă un loc perfect pentru o bere după-amiaza târziu sau, dacă eşti cu barca, pentru o mâncare excelentă.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă