14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCele mai bune plaje din lume

Cele mai bune plaje din lume

Gusturile nu se discută, iar ceea ce le place unora, altora poate să le displacă profund. Se spune despre peisajele montane că sunt, întotdeauna, diferite. La fel şi plajele. Află care sunt cele mai bune plaje pentru gusturi specifice!

Jurnaliştii de la bloomberg.com s-au hotărât să caute cele mai bune plaje „de nişă”. Indiferent ce tip de plajă cauţi, poţi să faci, întotdeauna, cea mai bună alegere. Poate vei găsi un sac cu bani: este bine să ştii cum ai putea să-i cheltui mai bine. 

Cea mai lungă plajă

Dacă te-ai săturat de plajele scurte din România şi vrei să alergi pe malul mării până oboseşti, află că cea mai lungă plajă din lume are 120 de kilometri: aproape de trei ori distanţa parcursă de un atlet la maraton. Minunea se află în sud-estul statului Bangladesh, prin urmare peisajul exotic este la el acasă.

Localnicii sunt mândri de plaja lor, iar turiştii străini sunt destul de puţini. Chiar dacă ar fi câtă frunză şi iarbă, tot n-ar reuşi să populeze o plajă întinsă pe o distanţă similară cu cea de la Bucureşti la Sinaia. De o parte se află marea, iar de cealaltă parte se află dealurile cu o vegetaţie luxuriantă.

Viaţa de noapte lipseşte din cauza regulilor stricte şi a obiceiurilor statului musulman, însă există, cu siguranţă, o mulţime de oameni care ar prefera liniştea unui astfel de loc în detrimentul plajelor cosmopolite şi agitate, care te pot „ajuta” să te întorci din concediu mai obosit decât ai plecat.

Cea mai bună plajă artificială

Era de aşteptat ca cea mai bună plajă artificială să se găsească acolo unde clădirile SF răsar de nicăieri: în Emiratele Arabe Unite. Palm Islands au fost proiectate pentru a fi cele mai mari insule artificiale din lume. Au forma unui palmier şi au fost construite din nisipul Golfului Persic, din largul coastelor din Dubai. Deşi Nakheel PJSC, proiectantul insulei, a declarat că dezvoltarea continuă, problemele financiare care au lovit (până şi) Dubaiul în 2009 au prăbuşit planurile ambiţioase de a construi patru parcuri de distracţie. Cu toate acestea, pe insulă se află câteva hoteluri de cinci stele. Atlantis the Palm are peste 1.500 de camere, 18 restaurante şi propriul parc de distracţie. Preţurile sunt pe măsură!

Cea mai bună plajă pentru celebrităţi

… sau cea mai bună plajă dacă vrei să te plimbi printre ele. Anul trecut, pe plajele insulei caraibiene St. Barthelemy au fost văzute celebrităţi precum Beyonce, Jay-Z, Uma Thurman, Marc Jacobs, Rachel Zoe, Ryan Seacrest, Matt Damon şi Enrique Iglesias. Asta nu înseamnă că insula a fost ocolită de celelalte nume grele ale show-bizz-ului mondial, ci faptul că au reuşit să treacă neobservate de ochii vigilenţi ai jurnaliştilor.

Cea mai bună plajă pentru nisip

Insula Fraser, aflată în largul coastelor estice ale Australiei, este cea mai mare insulă din lume constituită, în totalitate, din nisip. Insula nu este altceva decât o pată de deşert în mijlocul mării. Lacurile şi pădurile tropicale s-au format pe dunele de nisip care ating chiar şi înălţimi de 260 de metri. Cele peste 100 de lacuri de pe insulă sunt printre cele mai limpezi din lume. Fraser este locul ideal pentru a vedea de aproape câini dingo şi vulpi zburătoare.

Cea mai bună plajă pentru fotografii

Seychelles este considerată cea mai bună plajă din lume de către National Geographic, care laudă nisipurile roz şi apa incredibil de clară. Locuitorii insulei, precum şi zecile de mii de turişti sunt îngrijoraţi de faptul că acest paradis tropical ar putea fi înghiţit de ape din cauza creşterii nivelului mării, ca efect al schimbărilor climatice. Seychelles ar putea să nu supravieţuiească nici măcar până la sfârşitul secolului.

Cea mai bună plajă pentru oameni… frumoşi

Ipanema Beach din Rio de Janeiro a devenit celebră pentru sex appeal datorită melodiei „Girl from Ipanema” („Fata din Ipanema”). Cântecul a fost compus de Antonio Carlos Jobim şi popularizat cu ajutorul unei versiuni din 1964, interpretată de Astrud Gilberto în acompa-niamentul celebrului saxofonist Stan Getz. Conform Lonely Planet, Ipanema este, încă, marele punct de atracţie pentru tinerii care se simt atrăgători şi care vor să demonstreze că cine se aseamănă se adună.

Cea mai bună plajă pentru surf

Dacă nu ştii să practici unul dintre cele mai exotice sporturi nautice, este timpul să-l înveţi. Cel mai bun loc pentru surfing se află în sud-vestul Australiei. Căldura apelor Oceanului Indian creează furtuni care ridică valurile la înălţimi ameţitoare. Surfingul devine o adevărată provocare, chiar şi pentru profesionişti. Dacă alegi să rămâi, totuşi, pe mal, fotografiile pe care le vei realiza vor fi, cu siguranţă, extraordinare. Uneori, natura te ajută să n-o uiţi niciodată.

Cea mai bună plajă pentru clipe romantice

Website-ul The Knot pentru tinerii căsătoriţi a desemnat Insula Cook drept cea mai căutată destinaţie pentru luna de miere. Într-adevăr, insula este locul perfect pentru cuplurile care îşi permit să se aventureze atât de departe de viaţa cotidiană şi de stresul cauzat de planurile de nuntă. Pare aproape imposibil de ajuns acolo din România şi cu siguranţă ţi-ar putea „mânca” o mulţime de bani, însă rezervele financiare pot să dispară şi-n staţiunea Mamaia, fără să realizezi c-ai fi putut afla ce înseamnă, cu adevărat, o vacanţă exotică şi relaxantă. Oricum, concediile sunt idilice peste tot în Pacific.

Cea mai populară plajă din lume

Miami se află pe locul trei în SUA în privinţa numărului de vizitatori, după New York şi Los Angeles. În fiecare an, pe plajele din Miami sosesc peste trei milioane de străini dornici de distracţie. Miami Beach are o lungime de peste 11 kilometri şi pare desprinsă din filmele americane. Aşa şi este. Aici au fost turnate mii de scene care au făcut înconjurul lumii. CSI Miami rămâne doar un serial poliţist. Miami Beach este una dintre cele mai sigure staţiuni din lume şi este locul ideal pentru cumpărături, pentru viaţă de noapte şi pentru a admira arhitectura inedită din Art Deco Historic District din cartierul South Beach. 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță cere lămuriri Jandarmeriei pentru comportamentul abuziv la care a fost martor, la protestul de solidaritate cu Palestina care a avut loc sâmbătă,...

Sâmbătă, 18 mai, a fost organizat protestul în solidaritate cu Palestina, care a pornit de la Piața Universității și a continuat până în Piața...

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...

VIDEO. Dinamo – Csikszereda 2-0. „Câinii roșii” visează la rămânerea în prima ligă după „dubla” lui Politic

Dinamo este foarte aproape de evitarea retrogradării în liga secundă, după ce a învins-o pe teren propriu pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc cu scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă