10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCele mai bune 10 destinații din lume dedicate vegetarienilor

Cele mai bune 10 destinații din lume dedicate vegetarienilor

Vegetarienii țin foarte mult la alimentația lor și stilul de viață pe care îl practică este unul foarte sănătos, activ și atent gândit. Din acest motiv, tot mai multe restaurante introduc diverse feluri de mâncare dedicate vegetarienilor și veganilor, iar unele destinații turistice se axează strict pe această nișă, pentru a crea un paradis al celor care își doresc să mănânce natural și sănătos.

Topul celor mai bune 10 destinații din lume, dedicate vegetarienilor, a fost realizat de CNN pentru a oferi o alternativă celor cărora le place să călătorească și să mănânce sănătos, chiar și atunci când sunt în excursie.

 1. Portland, Oregon, Statele Unite ale Americii

 De la pensiuni vegetariene sau pensiuni vegane, în Portland se află și singurul mall din lume dedicat în exclusivitate vegetarienilor și veganilor.

 2. New York, Statele Unite ale Americii

 New York-ul este orașul cu cele mai bune restaurante din lume, iar începând cu anul trecut, întreprinzătorii din industria alimentară și-au propus să devină și cea mai atractivă destinație pentru vegetarienii din întreaga lume.

 3. Chennai, India

 Acest oraș antic este totodată locul de naștere al "vegetarianismului", iar având în vedere cultura milenară a Indiei, Chennai este cu siguranță o destinație de vizitat. Întreagă parte de sud a Indiei este predominant vegetariană, așadar, cei pasionați de a mânca sănătos nu vor avea probleme în a găsi restaurante fix pe gustul lor.

 4. Chiang Mai, Thailanda

 Datorită unei populații buddhiste majoritare, Chiang Mai are peste 80 de restaurante dedicate vegetarienilor și veganilor de pe întreg mapamondul.

 5. Glasgow, Scoția

 Deși vine ca o surpriză, fiind bine cunoscută alimentația scoțienilor, Glasgow a fost desemnat "Orașul Veganilor” din Marea Britanie, în anul 2013.

 6. Londra, Anglia

 Asociația pentru protecția animalelor PETA a votat Londra ca fiind cea mai potrivită destinație din lume pentru vegetarieni, în anul 2009.

 7. Seul, Coreea de Sud

 Dacă nu ești vegetarian și ai ajuns să vizitezi Seulul, în momentul în care te așezi la masă, ar fi indicat să îl întrebi pe chelner dacă se servește ceva carne în acest restaurant, având în vedere că majoritatea locurilor unde se poate mânca sunt destinate vegetarienilor.

 8. Vancouver, British Columbia, Canada

 În ultima perioadă, Vancouverul a fost unul dintre orașele cu cea mai ridicată ascensiune în ceea ce privește bucătăria vegetariană și vegană.

 9. Iordan

 Iordanul este una dintre țările predominant vegetariene, iar dacă vizitezi această țară, cu siguranță vei avea parte de unele dintre cele mai delicioase specialități pentru vegetarieni.

 10. Kuala Lumpur, Malaezia

 Fiind un centru de întâlnire pentru Asia de Sud-Est, Malaezia este un mix cultural dintre cultura chineză și cea indiană, iar acest lucru se reflectă inclusiv în felurile de mâncare vegetariene și vegane pregătite de localnici.

 Sursa: CNN

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă