30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCele 5 minuni ale dietei cu scorţişoară

Cele 5 minuni ale dietei cu scorţişoară

Scorţişoara dă o aromă dulce cozonacilor de Crăciun şi plăcintei cu mere, dar oferă şi multe beneficii pentru sănătate deoarece conţine nutrienţi şi fibre, fier şi calciu. Cercetătorii au descoperit că, adăugând acest condiment în dieta ta zilnică, poţi trata boli precum cancerul, diabetul zaharat sau tulburarea Alzheimer, potrivit livestrong.com. Centrul American de Medicină Complementară şi Alternativă recomandă însă să îţi consulţi medicul de familie înainte de a începe să iei suplimente de scorţişoară.

Reglarea nivelurilor glicemiei

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2, o boală care împiedică organismul să regleze nivelurile de zahăr din sânge, ar putea să se simtă mai bine dacă adaugă scorţişoară în dieta lor zilnică, potrivit unei analize publicate în revista „Farmacoterapie”. Într-un studiu realizat în 2007, cei 164 de bolnavi care au mâncat mai multă scorţişoară au înregistrat scăderi moderate ale glicemiei. Alte studii sugerează că dacă mănânci una sau două linguriţe de scorţişoară la masă, riscul să îţi crească glicemia, aşa cum se întâmplă de obicei după masă, scade semnificativ.

Proprietăţi anti-coagulare şi anti-microbi

Scorţişoara împiedică coagularea sângelui şi reduce inflamaţia din organism, potrivit cercetărilor realizate de Fundaţia George Mateljan. Uleiurile din scorţişoară luptă, de asemenea, cu bacteriile si ciupercile din corp, cum ar fi cele care provoacă infecţii de fermentaţie, mai ales atunci când luate împreună cu medicamente anti-fungice, cum ar fi flucanazole. Prin adăugarea de scorţişoară la mâncăruri poţi preveni, de asemenea, toxiinfecţiile alimentare. Cercetările indică faptul că extractele de scorţişoară au oprit dezvoltarea agenţilor alimentari patogeni din supa de morcov timp de două luni.

Îmbunătăţirea simptomelor bolii Alzheimer

Persoanele cu boala Alzheimer pot simţi îmbunătăţiri semnificative ale stării de sănătate dacă adaugă scorţişoară la dieta zilnică, potrivit unui studiu publicat în iulie 2009 în Jurnalul pentru boala Alzheimer. În creierul bolnavilor de Alzheimer, neuronii sunt afectaţi de formarea unor fascicole constituite în principal dintr-o proteină numită tau, care interferează cu memoria şi celelalte procese cognitive. Cercetătorii de la Universitatea California din Santa Barbara au constatat că o dietă care include suplimente de scorţişoară poate inhiba formarea fascicolelor de proteine tau şi poate îmbunătăţi simptomele bolii Alzheimer.

Reducerea celulelor canceroase

Scorţişoara ar putea combate cancerul de col uterin, susţin cercetătorii din India. Ei au descoperit că celulele canceroase din colul uterin tratate cu extract de scorţişoară s-au răspândit mai puţin şi au dispărut mai repede sau au intrat în apoptoză, conform unui studiu publicat în mai 2010, în revista „BioMedCentral Cancer”.

O viaţă mai lungă

Dacă mănânci dulciuri cu scorţişoară sau dacă iei suplimente de scorţişoară ai putea avea o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă. Cercetătorii au analizat efectele pe care le au 30 de plante diferite asupra duratei de viaţă a viermilor şi au constatat că antioxidanţii din scorţişoară au crescut în mod semnificativ durata de viaţă a râmelor. Aceste informaţii se pot dovedi utile pentru crearea unor medicamente naturale care să crească longevitatea la om, spun cercetătorii.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...
Ultima oră
Pe aceeași temă