10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCel puţin 20 de morţi într-un atentat sinucigaş comis într-o moschee din...

Cel puţin 20 de morţi într-un atentat sinucigaş comis într-o moschee din Pakistan

Un kamikaze a ucis, luni, cel puţin 20 de persoane, între care un cleric, după ce şi-a detonat bomba pe care o avea asupra lui într-o moschee dintr-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, un bastion al talibanilor aliaţi ai al-Qaida, potrivit forţelor de securitate, potrivit Mediafax.

Clericul Noor Mohammed primea credincioşii după rugăciune în moscheea sa din Wana, reşedinţa districtului Waziristanul de Sud, când un atacator a declanşat dispozitivul exploziv, a declarat prin telefon un ofiţer din cadrul serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului. “Bilanţul este de 20 de morţi şi peste 40 de răniţi”, a declarat unul dintre colegii acestuia.

Syed Noor, un nepot al clericului, a confirmat moartea unchiului său în atentat.

Waziristanul de Sud este principalul bastion al Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP), care a jurat credinţă al-Qaida şi este responsabilă de majoritatea celor aproximativ 400 de atentate soldate cu peste 3.500 de morţi în toată ţara în mai puţin de trei ani.

Majoritatea atentatelor au fost comise de kamikaze formaţi în tabere ale TTP din zonele tribale pakistaneze, situate la graniţa cu Afganistanul, principalul sanctuar al liderilor al-Qaida.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă