26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCel mic incă udă patul. Cum îl ajut?

Cel mic incă udă patul. Cum îl ajut?

Nu te ingrijora. Si mai ales nu ii arata celui mic ca esti ingrijorata. Faptul ca are inca o problema cu udatul patului in somn il face oricum sa se rusineze si sa ii scada increderea in sine, prin urmare este datoria ta sa il sprijini din punct de vedere moral.

Cum poti sa il ajuti

Vorbeste cu cel mic si explica-i ca nu trebuie sa fie dezamagit, problema poate fi rezolvata. Enurezisul nocturn sau eliminarea involuntara a urinei este des intalnita si poate fi depasita.

Citeste si: Somnul bebelusului

Iata cateva sfaturi despre cum i-ai putea da o mana de ajutor in plan emotional:

· Nu il pedepsi: tine minte ca nu este vina lui ca nu se poate controla, prin urmare nu il certa si nu il pedepsi pentru micile scapari.

· Ai rabdare: pastreaza-ti calmul si fii alaturi de el. Incurajeaza-l si nu isca un conflict in fiecare dimineata cand constati ca a facut iar in pat.

· Citeste si: Copiii infasati au un somn mai linistit

· Fara tachinari: instituie o regula a familiei de a nu face glume pe seama micutului, mai ales daca are frati sau surori mai mari ca el. In plus, nu discuta aceasta problema fata de alte rude, pentru l-ar putea face pe cel mic sa se simta jenat.

· Aminteste-i responsabilitatile sale: explica-i ori de cate ori ai ocazia ca este timpul sa invete despre responsabilitati si aceea de a-si pastra patul uscat este una dintre ele. Poti sa il rogi chiar sa te ajute la curatat dimineata si nu uita sa-i amintesti ca il vei ajuta sa depaseasca aceasta problema.

Citeste mai multe despre cum il ajuti pe cel mic daca uda patul pe mami.ro

Cele mai citite

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...
Ultima oră
Pe aceeași temă