28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialCel mai proaspăt membru ICR are competenţe în zona sanitar-veterinară

Cel mai proaspăt membru ICR are competenţe în zona sanitar-veterinară

Valentin Iovan, un jurist care a lucrat în cadrul Direcţiei Sanitar- Veterinare Dolj, a fost numit recent în funcţia de secretar general adjunct al Institutului Cultural Român (ICR). El este membru PSD şi secretar executiv al PSD Diaspora.

Valentin Iovan a fost detaşat pe funcţia de secretar general adjunct în ICR, procedurile fiind în curs de desfăşurare”, a confirmat pentru Rl departamentul de comunicare al ICR. Instituţia încă nu a primit un CV al noului secretar ca să poată oferi mai multe informaţii despre traseul profesional al acestuia. Potrivit publicaţiei on-line oltenasul.ro, Iovan este jurist de profesie şi a ocupat mai multe funcţii de răspundere în administraţia publică, la administraţia publică, la nivel judeţean sau central, activând la DSVSA Dolj şi DGASPC Dolj, în cancelaria prefectului de Dolj, în perioada mandatului de prefect al lui Florin Stancu, dar şi în aparatul MAI, la Secretariatul de Stat pentru Comunităţi Locale, în primul mandat al guvernului Ponta.

Potrivit regulamentului de organizare al ICR, secretarul general adjunct îndeplineşte funcţiile delegate de către preşedinte şi secretarul general. „Secretarul general este ajutat de un secretar

general adjunct, căruia îi poate delega o parte din atribuţiile sale”, se arată în document. Astfel, el va trebui să reprezinte institutul în relaţiile inter-instituţionale în ţară şi în străinătate, va monitoriza şi va controla îndeplinirea la termen a proiectelor şi asigură circuitul informaţiei în interiorul ICR.

Institutul Cultural Român a avut parte de mai multe numiri controversate după ce a fost trecut, prin ordonanţă de urgenţă, din subordinea Preşedinţei în cea a Senatului României.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă