10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCel mai aşteptat joc video al anului a fost lansat azi pentru...

Cel mai aşteptat joc video al anului a fost lansat azi pentru PlayStation

Cel mai aşteptat joc video al anului, The Last of Us, apare azi pentru PlayStation 3. The Last of Us prezintă o poveste de supravieţuire într-o lume transformată radical, la 20 de ani după ce populaţia lumii a decimat populaţia planetei.

Jocul a fost dezvoltat de Naughty Dog, studio cunoscut pentru seriile de jocuri deosebit de populare UNCHARTED™, Jak and Daxter™ şi Crash Bandicoot™, şi oferă utilizatorilor o experienţă realistă prin intermediul celor două personaje principale Joel şi Ellie. Cei doi se întâlnesc datorită unor evenimente care vor schimba nu doar viţeile lor, dar şi soarta umanităţii. Aventura lor este una dură, plină cu momente emoţionante, povestea jocului evocând teme precum supravieţuirea, loialitatea, dragostea şi mântuirea.

The Last of Us nu se distinge doar prin povestea bogată, dar şi prin grafica uimitoare şi mecanicile de gameplay care ilustrează perfect lupta pentru supravieţuire, extinzând limitele genului şi impunând noi standarde. Conform punctajelor de pe pagina Metacritic.com, The Last of Us este cel mai bine văzut joc în perioada 2012-2013, cu o notă medie de 96 de puncte din 100.

Gameplay-ul este îmbogăţit de elemente precum realizarea sau îmbunătăţirea armelor, adunarea materialelor folosibile din ruinele vechii lumi, modul de ascultare şi furişare, care crează momente tensionate. Luptele de care depinde succesul misiunii tale sunt imprevizibile şi provoacă jucătorul să găsească abordări diferite pentru a trece de anumite situaţii. Însă, chiar dacă va folosi cea mai bună strategie, jucătorul tot va primi o lecţie grea despre condiţia umană şi sacrificiile necesare supravieţuirii.

Extinzând experienţa campaniei single-player, The Last of Us oferă şi o campanie multiplayer neconvenţională, care rămâne fidel ideii de a proteja cele mai importante lucruri de pe lume. În modul de joc numit “Factions, jucători se pot alia fie cu Hunters, fie cu Fireflies, având ca scop supraviţuirea şi extinderea grupării din care fac parte. Celelalte două mmoduri de joc, Survivors (Elimination) şi Supply Run (patru-versus-patru), oferă acţiune la o scară mai mică, ppe aprcursul a şapte hărţi diferite.

Coloana sonoră a jocului a fost compusă de compozitorul premiat cu Grammy şi câştigător a două premii Oscar, Gustavo Santoalalla. Piesele reprezintă un mixaj interesant al melodiilor alt-Tango interepretate de trupa Bajofondo cu influenţa muzicală provenită din originea argentiniană a compozitorului.

The Last of Us este disponibil începând de azi exclusiv pentru PS3 în oferta magazinelor de specialitate.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă