13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCel mai aşteptat joc video al anului a fost lansat azi pentru...

Cel mai aşteptat joc video al anului a fost lansat azi pentru PlayStation

Cel mai aşteptat joc video al anului, The Last of Us, apare azi pentru PlayStation 3. The Last of Us prezintă o poveste de supravieţuire într-o lume transformată radical, la 20 de ani după ce populaţia lumii a decimat populaţia planetei.

Jocul a fost dezvoltat de Naughty Dog, studio cunoscut pentru seriile de jocuri deosebit de populare UNCHARTED™, Jak and Daxter™ şi Crash Bandicoot™, şi oferă utilizatorilor o experienţă realistă prin intermediul celor două personaje principale Joel şi Ellie. Cei doi se întâlnesc datorită unor evenimente care vor schimba nu doar viţeile lor, dar şi soarta umanităţii. Aventura lor este una dură, plină cu momente emoţionante, povestea jocului evocând teme precum supravieţuirea, loialitatea, dragostea şi mântuirea.

The Last of Us nu se distinge doar prin povestea bogată, dar şi prin grafica uimitoare şi mecanicile de gameplay care ilustrează perfect lupta pentru supravieţuire, extinzând limitele genului şi impunând noi standarde. Conform punctajelor de pe pagina Metacritic.com, The Last of Us este cel mai bine văzut joc în perioada 2012-2013, cu o notă medie de 96 de puncte din 100.

Gameplay-ul este îmbogăţit de elemente precum realizarea sau îmbunătăţirea armelor, adunarea materialelor folosibile din ruinele vechii lumi, modul de ascultare şi furişare, care crează momente tensionate. Luptele de care depinde succesul misiunii tale sunt imprevizibile şi provoacă jucătorul să găsească abordări diferite pentru a trece de anumite situaţii. Însă, chiar dacă va folosi cea mai bună strategie, jucătorul tot va primi o lecţie grea despre condiţia umană şi sacrificiile necesare supravieţuirii.

Extinzând experienţa campaniei single-player, The Last of Us oferă şi o campanie multiplayer neconvenţională, care rămâne fidel ideii de a proteja cele mai importante lucruri de pe lume. În modul de joc numit “Factions, jucători se pot alia fie cu Hunters, fie cu Fireflies, având ca scop supraviţuirea şi extinderea grupării din care fac parte. Celelalte două mmoduri de joc, Survivors (Elimination) şi Supply Run (patru-versus-patru), oferă acţiune la o scară mai mică, ppe aprcursul a şapte hărţi diferite.

Coloana sonoră a jocului a fost compusă de compozitorul premiat cu Grammy şi câştigător a două premii Oscar, Gustavo Santoalalla. Piesele reprezintă un mixaj interesant al melodiilor alt-Tango interepretate de trupa Bajofondo cu influenţa muzicală provenită din originea argentiniană a compozitorului.

The Last of Us este disponibil începând de azi exclusiv pentru PS3 în oferta magazinelor de specialitate.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă