12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCei mai tineri „rasişti şi homofobi” din lume au trei ani

Cei mai tineri „rasişti şi homofobi” din lume au trei ani

Peste 20.000 de elevi de şcoală primară au intrat în atenţia învăţătorilor pentru folosirea unor termeni precum „gay” sau „lesbiană” ca insulte sau a unor comentarii rasiste. Unii dintre ei sunt la grădiniţă şi nu au mai mult de trei ani, potrivit dailymail.co.uk.

Un copil a fost acuzat de rasism pentru că l-a numit pe un băieţel „cap de brocolli”, iar un altul a fost numit homofob pentru că i-a spus învăţătoarei că „tema asta este gay”. Doi copii de şcoală primară au fost acuzaţi de homofobie după ce s-au certat pentru o radieră şi s-au insultat reciproc folosind cuvintele „gay” şi „lesbiană”.

În total, 34.000 de copii de grădiniţă, şcoală primară şi gimnaziu au fost caracterizaţi ca fiind „bigoţi”, datorită regulilor. Şcolile sunt obligate să raporteze un astfel de limbaj autorităţilor din educaţie, care înregistrează tiate incidentele. Şcoala poate reţine numele şi „infracţiunea” comisă de elev la dosar şi acesta poate fi transferat de la şcoala primară la gimnaziu sau de la o şcoală la alta, în cazul unui transfer. Iar dacă facultatea sau un viitor angajator ar cere recomandări şcolii pentru respectivul elev, dosarul acestuia ar putea intra în atenţia lor. Aşadar, orice mic incident ar putea schimba viaţa copilului pentru totdeauna.

Adrian Hart, membru al clubului Manifesto, care militează pentru libertatea limbajului, a protestat: „Copiii au nevoie de spaţiu pentru a se juca şi de timp pentru a învăţa semnificaţia cuvintelor, fără să fie raportaţi la autoritatea locală în educaţie. Aceste politici sunt o intervenţie nepotrivită în viaţa de pe terenul de joacă şi subminează abilitatea învăţătorilor de a da un exemplu moral copiilor şi de a-i învăţa să deosebească binele de rău.”

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă