8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCei mai mulți ruși cred că SUA este cel mai mare inamic

Cei mai mulți ruși cred că SUA este cel mai mare inamic

Peste două treimi dintre cetățenii ruși sunt de părere că Statele Unite ale Americii reprezintă cel mai mare inamic al țării lor. În același timp, jumătate dintre ruși cred că cel mai bun prieten al Rusiei este China, arată un sondaj publicat în ziarul rus Vedomosti.

Potrivit Mediafax, care citează publicația rusă, Washintonul este considerat inamic de către 73 la sută dintre ruşi, faţă de 25 la sută în urmă cu şase ani.

Aproape jumătate dintre respondenţi (51 la sută) au apreciat că cel mai bun şi de încredere prieten al Moscovei este Beijngul.

Aproximativ unu la sută dintre ruşi au apreciat că Rusia întreţine relaţii amicale cu Republica Moldova, un nivel similar cu cel din 2008.

De asemenea, 32 la sută dintre ruşii chestionaţi au declarat că un stat prieten este Belarusul, iar 20 la sută Kazahstanul.

Alţi 32 la sută dintre ruşi au afirmat că un mare inamic al ţării este Ucraina, iar 10 la sută s-au exprimat împotriva Uniunii Europene (UE) şi Germaniei. Potrivit unui sondaj din 2008, 17 la sută dintre respondenţi considerau Germania şi UE drept prieteni.

Aproximativ 15 la sută dintre respondenţi au afirmat că nu pot aprecia care stat este inamic sau prieten al Rusiei, mai scrie Mediafax.

Sondajul a fost realizat de către Centrul federal rus de analiză a opiniilor publice (VŢIOM) în perioada 20-21 septembrie. Au fost chestionate peste 1.600 de persoane din 130 de localităţi, în 42 de regiuni ale Rusiei, marja de eroare este de 3,4 la sută.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă