13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCe trăsături are femeia ideală pentru bărbaţii din România

Ce trăsături are femeia ideală pentru bărbaţii din România

Aproape jumătate dintre bărbaţii români consideră că cele mai importante trei caracteristici ale unei femei sunt inteligenţa, frumuseţea fizică şi personalitatea, arată un studiu privind preferinţele bărbaţilor din România cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, în ceea ce priveşte femeile, realizat de Cult Market Research.

”Acest studiu încearcă să răspundă la o întrebare controversată: ce-şi doresc bărbaţii de la o femeie. Am făcut o cercetare cantitativă, clasică, dar şi una calitativă, folosindu-ne de un eye tracker, care urmăreşte privirea spontană la anumiţi stimuli vizuali”, a declarat Alexandru Zodieru, General Manager al Cult Market Research.

Citeşte şi Ce îşi DORESC româncele de la un BĂRBAT

Din studiul cantitativ a reieşit că bărbaţii români preferă o femeie inteligentă, atrăgătoare şi pregătită pentru orice situaţie, în timp ce, studiul calitativ a relevat că femeia care a atras privirile bărbaţilor este gospodină, sensibilă şi amuzantă.

Diferenţa dintre declaraţia raţională şi emoţional – spontană la bărbaţi nu este la fel de mare ca la femei, rezultând astfel că femeile raţionalizează mai mult propriile atitudini faţă de bărbaţi, atunci când vorbesc despre preferinţele lor.

Cercetătorii au constatat că bărbaţii între 18 şi 26 de ani apreciază cel mai mult aspectul fizic la o femeie şi mai puţin situaţia financiară a acesteia, în timp ce bărbaţii de peste 26 de ani preferă o femeie inteligentă şi mai puţin una independentă din punct de vedere financiar.

Citeşte şi 8 cele mai frecvente MINCIUNI ale bărbaţilor

Cercetarea cantitativă a presupus aplicarea a 300 de chestionare telefonice pe un eşantion de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani la nivel naţional. Cercetarea calitativă a fost realizată cu ajutorului unui eye tracker care a studiat modul în care 12 bărbaţi cu vârsta sub 40 de ani privesc imagini cu anumite femei.

Studiul a fost realizat în perioada 26 august – 5 septembrie şi este reprezentativ la nivel naţional pentru eşantionul ales.

Cele mai citite

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă