1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCe spune Traian Băsescu despre acuzațiile care planează în jurul lui Ponta

Ce spune Traian Băsescu despre acuzațiile care planează în jurul lui Ponta

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică la B1 Tv, că nu îl consideră vinovat pe premierul Victor Ponta “până în momentul în care justiția va stabili acest lucru”.

În acest context, fostul șef de stat a precizat că Ponta a vrut doar să își ia un moment de respiro.

Citește și: Băsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier și Iohannis

“Cred că și-a luat un termen, un respiro. Cred că este departe un om pe picior de plecare”, a precizat Băsescu.

Mai mult, Traian Băsescu a precizat că premierul a avut trei mai multe momente în care ar fi putut să-și anunțe demisia, însă a preferat să tergiverseze lucrurile.

”Ponta a avut trei posibilități: să demisoneze imediat ce a fost trimisă hârtia de la Ministerul Justiției către Parlament, al doilea moment a fost ziua votului când s-a solicitat și se pare că a ales cea mai proastă variantă, aceea de a tergiversa lucrurile. Mai avea o variantă să spună clar: sunt nevinovat îmi asum mandatul”, a mai spus fostul președinte.

Citește și: PMP: De ce a plecat Ponta în Turcia exact când trebuia să meargă la DNA

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. Premierul este suspectat de fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, în dosarul Turceni-Rovinari, pentru fapte săvârșite în calitatea sa de avocat.  Victor Ponta ar fi încasat, în baza contractului încheiat între firma sa și cea a lui Șova, peste 181.000 de lei, pentru a emite facturi care nu aveau la bază operațiuni reale.

Totodată, premierul mai este urmărit penal și pentru săvârșirea a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru al României, spun procurorii. 

Astfel, în calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Şova, în luna august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Şova, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism.

 

Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă