12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCe spun desenele tale despre tine

Ce spun desenele tale despre tine

Atunci când suntem plictisiţi sau stresaţi şi avem un pix şi hârtie la îndemână, cel mai adesea avem tendinţa să desenăm pe foaie diverse lucruri, într-o stare semi-conştientă. Aceste desene reflectă personalitatea şi preocupările noastre din acel moment, spun specialiştii. Un articol apărut în versiunea online a cotidianului Daily Mail dezvăluie semnificaţiile celor mai frecvent întâlnite desene.

Cei mai mulţi dintre noi desenează aceleaşi lucruri: stele, flori, cutii sau săgeţi. Potrivit analistului specialist în grafologie Ruth Rostron, nu contează doar ce desenăm, ci şi cum desenăm acel lucru. „Persoanele emotive, care îşi doresc armonie şi afecţiune, obişnuiesc să folosească forme rotunjite şi linii curbe. Persoanele cu picioarele pe pământ, practice, tind să folosească linii drepte şi forme pătrate. Persoanele hotărâte folosesc colţuri, zigzaguri şi triunghiuri. Un desen mare arată că o persoană este încrezătoare şi sociabilă, în vreme ce unul mic sugerează că persoana preferă să observe în loc să participe,” a explicat grafologul.

Chipuri

Expresia unei feţe desenate indică adesea starea sufletească sau caracterul persoanei care a desenat-o. O faţă frumoasă sugerează tendinţa de a vedea binele din ceilalţi. Feţele urâte sau ciudate indică neîncrederea. Feţele comice sugerează dorinţa de a fi în centrul atenţiei, în vreme ce un chip din profil indică faptul că persoana care a desenat este una introvertită.

Tabla de şah

Un desen cu o tablă de şah în alb şi negru sugerează răbdare şi perseverenţă. Este, de asemenea, desenul preferat al persoanelor care au tendinţa de a avea schimbări bruşte de dispoziţie.

Flori

O floare cu petale rotunjite, aranjate în jurul unui cerc sugerează o persoană amiabilă, familistă. Dacă centrul florii este un cerc, dar petalele sunt ascuţite, atunci persoana ascunde o inimă bună, dar are tendinţa de a fi mereu cu garda ridicată. Un buchet de flori pline de viaţă sugerează o fire sociabilă, în vreme ce florile aplecate indică povara grijilor.

Inimi

Inimile sunt, desigur, un desen romantic, ce indică faptul că autorul este îndrăgostit, fie de o persoană, fie, de ce nu, de viaţă.

Modele complexe

Desenele bogate în detalii sunt adesea făcute de persoanele cu o natură obsesivă, care nu renunţă uşor la ambiţiile lor şi la cei dragi, dar este şi unul preferat de introvertiţii convinşi.

Scări

Simboluri ale ambiţiei şi a înaintării metodice pe scara vieţii, desenele cu scări mai pot fi un indiciu al unei ocupaţii importante, pe termen lung. Ele mai pot reprezenta şi dorinţa de a fi mai fericit sau mai relaxat.

Săgeţi

O persoană hotărâtă cu un scop bine fixat în minte va desena săgeţi, ţintind subconştient spre acea ţintă. Dacă săgeata este ascuţită, ţinta este, probabil, ceva important – poate o slujbă pe care vor să o obţină sau o persoană pe care trebuie să o confrunte. Dacă este decorată, atunci este foarte posibil ca ţinta să fie o problemă sentimentală.

Vapoare şi avioane

Orice formă de transport desenată indică o dorinţă de scăpare dintr-o situaţie.

Casă

Acest desen des întâlnit reprezintă nevoia de siguranţă. Un desen al unei case care arată bine sugerează sentimentul de siguranţă acasă, în vreme ce o schiţă mai neglijentă, în special cea a unei case fără ferestre, indică nemulţumiri în viaţa de acasă. O casă izolată, pe vârful unui deal sau al unui munte, indică faptul că persoana se simte singură.

Pânza de păianjen

Poate simboliza sentimentul de a fi captiv sau dorinţa de a atrage pe cineva într-o anumită relaţie sau situaţie.

Nume sau iniţiale

Persoanele care îşi schiţează numele sau iniţialele sunt, de obicei, persoane cărora le place să fie în centrul atenţiei. Adolescenţii îşi mâzgălesc adesea doar prenumele sau iniţiala acestuia, indicând dorinţa de a se desprinde de familie şi a deveni independeţi. Atunci când desenăm numele altei persoane, acest fapt indică prezenţa acelei persoane în gândurile noastre.

Stele

Stelele sunt desenate, cel mai adesea, de oamenii ambiţioşi. Mai multe stele mici indică optimismul. În cazul unei stele mari, desenul sugerează un scop bine stabilit în minte. Stelele cu braţe egale sugerează o concentrare bună, iar cele asimetrice trădează o personalitate energetică.

Pătrate sau cutii

O persoană care desenează un pătrat ar putea dori să aibă controlul într-o anumită situaţie, sau s-ar putea gândi la o problemă. Dacă pătratul devine un cub sau o cutie, atunci persoana în cauză ar putea avea o gândire analitică şi s-ar putea descurca cu uşurinţă în situaţii dificile.

Zigzaguri

Aşa cum liniile curbe sugerează o abordare feminină, romantică, modelele care constau în zigzaguri reprezintă caracteristicile masculine, mai agresive. Zigzagurile reprezinză o gândire energetică şi dorinţa de a  progresa.

Figurile-băţ

Oamenii cu trup alcătuit din beţe sunt un desen adesea făcut de oamenii de succes. Figura simplă este simbolul persoanelor care deţin controlul asupra propriilor emoţii şi sunt axate pe scopurile lor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă