20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialWTA deschide ediția cu Halep: 5 motive pentru care românca poate câștiga...

WTA deschide ediția cu Halep: 5 motive pentru care românca poate câștiga Roland Garros!

Site-ul oficial al circuitului feminin de tenis, WTA, deschide ediția de azi cu un material despre Simona Halep, în care sunt date 5 motive pentru care românca ar putea câștiga turneul de grand slam, Roland Garros, de la Paris, care debutează în acest week-end.

Simona Halep, numărul 4 mondial, a intrat deja în lumea bună a tenisului mondial, fiind inclusă în mai multe topuri ale unor publicații importante sau dând interviuri pentru reviste internaționale. Totuși momentul de glorie al Simonei Halep ar fi câșigarea turneului Roland Garros, pe care românca și-l dorește atât de mult în palmares, încât a declarat că atingerea locului 1 mondial nu este o prioritate pentru ea.

Site-ul oficial al WTA dă 5 motive pentru care Halep ar putea câștiga cel mai râvnit trofeu din lumea tenisului.

Motivul 1 – A mai câștigat turneul Roland Garros, la junioare

Halep a câștigat turneul în 2008, când a avut o evoluție senzațională și reușea să anunțe, încă de pe atunci, că nu după mult timp va deveni o jucătoare extraordinară. Ce este drept au trecut cinci ani până să ajungă la forma în care este azi, însă în cele din urmă Halep a reușit să ajungă în top. Halep câtiga finala, la Roland Garros, tot în fața unei românce, Elena Bogdan, cu scorul 6-4, 6-7(3), 6-2.

Motivul 2 – O are în spate pe Virginia Ruzici, singura româncă deținătoare a Roland Garros-ului

Virginia Ruzici este singura româncă deținătoare a trofeului Roland Garros, ea câștigându-l în 1978. Ruzici nu este doar mentorul Simonei Halep, ci și cea mai bună tenismenă româncă din istorie, iar lui Halep doar trofeul Roland Garros îi mai lipsește din palmares pentru a o depăși. Ruzici, declara încă de la finalul turneului de la Sofia, din decembrie 2013, câștigat de Halep, că jucătoarea constănțeacă are mult potențial și că dacă se va feri de accidentări și va face față presiunii cu siguranță va veni pentru ea și un turneu de grand slam.

Motivul 3 – S-a împlinit un an în care Halep a făcut față jucătoarelor de top

Halep a împlinit un an de când a început să obțină rezultate uluitoare împotriva unor jucătoare de top, reușind să devină chiar ea o astfel de jucătoare într-un timp record. De la turneul de la Roma, din mai 2013, Halep a înregistrat 62 victorii, doar 15 înfrângeri, respectiv un bilanț de 9-5 împotriva jucătoarelor din top 10. Doar Șarapova, Azarenka și Na Li au rămas încă neînvinse de Halep.

Motivul 4 – Cap de serie 4, a avut noroc la stabilirea tabloului principal

Halep este numărul 4 mondial și a intrat în competiție de pe aceeași poziție, iar în stabilirea tabloului principal ea a avut destul de mult noroc. Halep nu va întâlni nicio jucătoare din top 3 cel puțin până în semifinale.

Mai mult de atât, Halep și-a dominat până acum principalele adversare pe care le-ar putea întâlni până în fazele superioare ale competiției. Ea are un bilanț de 2-0 împotriva Petrei Kvitova, cap de serie numărul 5, respectiv 2-1 împotriva Anei Ivanovici, numărul 11 mondial. Cu toate că este condusă de Sloane Stephens, 1-2, jucătoare din SUA are un record dezastruos pe zgură, 3-5.

Motivul 5 – Halep nu pune presiune pe jocul ei

Halep, cu toate că are stabilite niște ținte foarte ridicate, ea nu a pus niciodată presiun pe jocul său. A demonstrat în repetate rânduri că poate face față presiunii, drept exemplu și întoarcerile de scor, spectaculose, întâlnite des în meciurile sale.

Halep declara la finalul turneului de la Madrid, când a fost învinsă în finală de Șarapova, că simte că un titlu într-un grand slam ar fi prea mult pentru ea în momentul de față. "Voi vedea cum va fi de la un meci la altul. O voi lua meci cu meci."

Simona Halep va juca în primul tur, la Roland Garros, împotriva rusoaicei Alisa Kleybanova, numărul 85 WTA.

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă