10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCe poți face în acest weeekend, în Capitală. Evenimentele care NU trebuie...

Ce poți face în acest weeekend, în Capitală. Evenimentele care NU trebuie ratate

Evenimentele de la acest sfârșit de săptămână sunt pentru toate gusturile: de la copii, la adulți, va fi câte ceva de făcut pentru toată lumea. Astfel, începând de vineri, se desfășoară cea de-a III-a ediție a Festivalului Strada Armenească, are loc aniversarea lui Țăndărică și la Palatul Mogoșoaia sunteți invitați la un recital de pian. 

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Strada Armenească va avea loc, în 7 și 8 august, în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armenești, sediul Uniunii Armenilor din Româ­nia, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean și Strada Armenească).  În ca­drul festivalului vor avea loc concerte de muzică tradiţională şi modernă, spectacole de dans, ateliere de caligrafie şi creaţie, acte de magie stradală şi multe alte activităţi recreative.

Citește și: Festivalul „Strada Armenească“ începe în weekend

Teatrul Țăndărică vă invită la aniversarea de 70 de ani, care va fi marcată prin expoziția ”Călătoria lui Țăndărică”, la Muzeul Municipiului București. Expoziţia “Călătoria lui Țăndărică” se adresează atât copiilor, cât și tuturor celor pasionaţi de cultură, istorie şi teatru.  

Citește și: „Țăndărică“ are 70 de ani

În continuare, sâmbătă seara, la Palatul Mogoșoaia va avea loc un recital de pian susținut în Sala Scoarțelor de Nil Mladin și Victor-abriel Antonescu. În program se regăsescu lucrări de Frederic Chopin, Claude Debussy, George Enescu, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven și Serghei Rachmaninov. În aceeași seară, de la ora 18.00, va avea loc și vernisajul expoziției de sculptură Mihai Marcu – Retrospectivă.

Citește și: Evenimentele de la Palatele Brâncovenești continuă

MERITĂ VĂZUT: 

Filme: Fantastic 4, Darul, Self/Less: Transfer de viață 

Expoziții: Bisericile fortificate ale sașilor din Transilvania (MȚR), Radiografia unei lumi dispărute (MNIR), De-a arhitectura (MNAC)

Concert: Estival de chitară (vineri, ora 19.30, Green Hours)

Teatru: Carpathian Garden (sâmbătă, ora 19.00, Godot Cafe Teatru)

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă