10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCe manuale va cumpăra Ministerul Educaţiei

Ce manuale va cumpăra Ministerul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că ministerul va începe procedura de achiziţie pentru manuale aferente claselor întâi şi a II-a, celelalte urmând să fie declanşate după ce se anunţă planurile cadru şi programele de studio, scrie Mediafax.

Remus Pricopie a fost întrebat, la Bistriţa, când vor fi schimbate manualele şcolare vechi, întrucât acestea nu ar mai fi conforme programei, ministrul Educaţiei spunând că procedurile permit, în prezent, doar achiziţionarea celor pentru clasele întâi şi a II-a, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Înainte de a vorbi de manuale, trebuie să vorbeşti de cicluri de studii, de planuri-cadru care înseamnă disciplinele şi numărul de ore alocate pentru fiecare an de studiu şi de ciclu şi apoi programele. Noi am clarificat prin Ordonanţa de Urgenţă din decembrie 2013 că rămâne clasa a IX-a primul an de studii în învăţământul liceal. Programele trebuie să fie anunţate, aşa cum am stabilit anul trecut, înainte cu 6-9 luni înainte de declanşarea unei proceduri de achiziţie de manuale. Singurele proceduri pe care le vom declanşa acum sunt cele pentru manuale de clasa întâi şi a II-a, celelalte urmând să fie declanşate după ce se anunţă planurile cadru şi programele de studio”, a declarat Remus Pricopie corespondentului MEDIAFAX.

Ministrul a spus că problema i-a fost ridicată şi de către directorii de şcoli cu care s-a întâlnit într-o şedinţă la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă