14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCe legătură există între SRI și compania Hexi Pharma

Ce legătură există între SRI și compania Hexi Pharma

Organizația ActiveWatch solicită Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii să verifice relaţia SRI cu compania Hexi Pharma, informează Agerpres.

Potrivit unei scrisori transmise comisiei parlamentare de ActiveWatch, organizaţia solicită să se verifice dacă: Serviciul Român de Informaţii a deschis, în ultimii 5 ani, vreo investigaţie cu privire la faptele Hexi Pharma şi grupului de societăţi conexate; SRI a informat vreuna dintre autorităţile competente cu privire la faptele constatate. De asemenea, mai solicită să se verifice “dacă există vreo legătură economică între activitatea SRI şi societăţile comerciale Hexi Pharma sau cu vreuna dintre societăţile comerciale care funcţionează în conexiune cu Hexi Pharma”. 

Potrivit sursei citate, solicitarea este făcută “în virtutea informaţiilor puse la dispoziţia publicului de către jurnalişti de investigaţie privind activitatea unui grup de societăţi comerciale – între care cea mai frecvent menţionată este Hexi Pharma – activitate care este suspectată de mai multe fapte penale şi care pare să fi expus unui grav risc sănătatea populaţiei din 40 de judeţe ale ţării, timp de mai mulţi ani”. 

De asemenea, ActiveWatch mai menţionează că parte dintre faptele sesizate au făcut obiectul unor investigaţii ale DNA, Parchete şi DIICOT şi că “investigaţiile s-au încheiat fără consecinţe”. 

În scrisoare se mai arată că solicitările transmise comisiei parlamentare sunt făcute avându-se în vedere şi “ineficienţa oricărei forme de control privind legalitatea activităţii acestui sistem de societăţi comerciale”. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă