13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCe destinaţii preferă constănţenii pentru sărbătorile de iarnă

Ce destinaţii preferă constănţenii pentru sărbătorile de iarnă

Şi pentru acest an opțiunile favorite sunt Valea Prahovei şi Antalia.

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă se fac simţite şi la Constanţa. Vitrinele agenţiilor de turism sunt pline-ochi de oferte pentru Crăciun, dar şi pentru petrecerea unui sejur în preajma trecerii dintre ani. După cum declară unii agenţi de turism, în această perioadă, comparativ cu anul trecut, numărul solicitărilor din partea constănţenilor este mai mic.

Tarife crescute

„Pentru turismul intern nu prea avem solicitări. De obicei, rezervările pentru pensiuni se fac direct la pensiuni. Preţurile sunt foarte mari şi la aceste unităţi de turism. Spre exemplu, un Crăciun la Borşa pentru patru nopţi costă 1.000 de lei de persoană, cu demipensiune. Preţurile din România sunt foarte mari de sărbători”, ne-a spus un director de agenţie din Constanţa. Pentru turismul intern, Valea Prahovei rămâne destinaţia cea mai căutată. Şi pentru acest an rămâne ca destinaţie scumpă Poiana Braşov, cu preţuri care pornesc de la 400 de euro la hotel de două stele şi pot ajunge la 700-800 de euro în unităţi hoteliere de patru stele. În acest preţ sunt incluse micul dejun şi masa festivă pentru ultima zi a anului.

Constănţenii au rezervat locuri şi pentru destinaţii externe, printre cele mai căutate fiind Antalia şi Dubai. „Antalia merge în continuare foarte bine. Pachetele pentru aceste destinaţii cuprind zbor charter, transferuri. În Antalia cazarea este cu all-inclusive”, completează reprezentantul unei agenţii de turism.

Cazare cu all-inclusive

Un sejur pentru două persoane în Antalia, patru nopţi, costă 990 de euro, în acest preţ intrând biletul de avion, taxe de aeroport, transferuri, masa festivă, cazare cu all-inclusive. În Dubai, şapte nopţi pentru două persoane, cu plecare din 30 decembrie, costă 1.804 euro, la hotel de patru stele. În Cipru, un sejur de cinci nopţi, tot pentru două persoane, costă 920 de euro.

Există şi destinaţii de lux. Spre exemplu, un sejur pentru două persoane în insulele Maldive, de şase nopţi, la un hotel de cinci stele, costă 7.236 de euro.

MAMAIA.Sejur de 1.200 de lei

Pregătirile pentru Revelion sunt în toi şi în staţiunea Mamaia. Gazdele promit seri de neuitat, cu bucate alese şi invitaţi speciali, pentru toate gusturile. Pachetele turistice sunt diverse. Se acordă şi reduceri de preţ pentru grupuri sau pentru copiii cu vârste de până în 12 ani. În general, o cazare de două nopţi , cu cină festivă şi muzică live, poate costa 1.200 de lei de persoană. La un hotel de trei stele masa festivă de Revelion costă 300 de lei, iar la patru stele costă 500 de lei. La unităţile hoteliere luxoase oaspeţii beneficiază de numeroase facilităţi, tratamente Spa, saună, jacuzzi sau fitness. Şi în oraş, restaurantele şi cluburile organizează mese speciale pentru seara de Revelion, la preţuri pornind de la 200 de lei.

Un Revelion în Maldive costă peste 7.000 de euro (foto: http://www.gotraveltalk.com)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă