18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCe dăruim de Paşte?

Ce dăruim de Paşte?

Cum era de aşteptat, o dată cu apropierea Paştelui, în Capitală, dar şi în marile oraşe din ţară, se deschid fel de fel de târguri de unde puteţi să achiziţionaţi „nimicuri” pentru cei dragi, dar şi bunătăţi făcute ca la mama acasă.

Meşteri şi comercianţi din toate zonele ţării vin să ne îmbie cu preparate tradiţionale româneşti sau ne invită să cumpărăm obiecte lucrate manual. Am dat o tură prin târgurile din Bucureşti şi vin cu veşti bune. Oferta este variată, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele, aşa că aveţi de unde alege cadouri pentru prieteni şi familie.

Puteţi să cumpăraţi aranjamente şi decoraţiuni florale, pe care să le aşezaţi pe masa de Paşte sau să le amplasaţi prin casă, pentru a-i conferi un aer primăvăratic, de sărbătoare.

Nu se poate să nu găsiţi la târguri ouă încondeiate. Nici nu sunt scumpe, preţurile variază între 2 şi 10 lei. Fie le faceţi cadou, fie cumpăraţi mai multe şi le puneţi în coşuri de nuiele împletite. Nici coşurile nu au preţuri foarte piperate, acestea sunt cuprinse între 8 şi 30 de lei.

După cum bine ştiţi, ceramica de Horezu este foarte apreciată. De exemplu, la Târgul Tradiţional de Paşte din Băneasa Shopping City, vasele de ceramică de Horezu costă între 40 şi 60 de lei, iar cele din zona Harghitei 3 lei, 8 lei, 15 lei sau 30 de lei. Dacă nu aţi avut timp să pregătiţi cozonaci, chec şi prăjituri pentru masa de Paşte, nu vă faceţi griji, oferta este pentru toate gusturile. Cozonacii sunt 20 de lei, checul e doar 10 lei, iar pâinea cu cartofi, 20 de lei. Orientaţi-vă şi spre preparatele din carne, brânzeturi, vin şi miere.

Şi cum de Paşte este bine să purtăm ceva nou, de la târguri nu lipsesc produsele vestimentare şi nici podoabele handmade. Cercei, coliere, brăţări aşteaptă să fie cumpărate, dăruite şi purtate. De exemplu, un colier costă 10 lei, 15, 20 de lei, o pereche de cercei 10, 13 lei. Dacă sunteţi nehotărâţi şi nu ştiţi ce puteţi dărui de Paşte, icoanele sunt o idee bună. Pictate pe lemn, sticlă, piatră sau porţelan, sunt la fel de frumoase. Cei mici sigur se vor bucura dacă vor primi cadou jucării de pluş, de lemn sau confecţionate din porţelan. Nu trebuie să uitaţi dulciurile. Ciocolata ia diferite forme, se transformă în iepuraşi, în ouă, în puişori etc.

În căsuţele comercianţilor din Obor sau din Cişmigiu puteţi să găsiţi preparate tradiţionale româneşti şi obiecte meşteşugăreşti. Ba chiar puteţi să cumpăraţi şi să faceţi cadou iepuraşi… vii.

Dacă sunteţi talentaţi, la unele târguri din Bucureşti există ateliere unde învăţaţi cum să creaţi diverse decoraţiuni de inspiraţie pascală sau puteţi să personalizaţi anumite obiecte.

Vă dorim spor la cumpărături şi un Paşte fericit!

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă