19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCe concerte aduce toamna la Cluj

Ce concerte aduce toamna la Cluj

Festivalul „Enescu” şi concertul Scorpions sunt cele mai importante evenimente musicale ale toamnei.

 
Filarmonica de Stat «Transilvania» revine pe scena culturală clujeană cu stagiunea de concerte 2011-2012. Primul concert al noului sezon muzical va avea loc sâmbătă, în colaborare cu Festivalul Internaţional « George Enescu » şi Artexim Bucureşti. Filarmonica de Stat „Transilvania” oferă publicului meloman, la început de toamnă, concertul dirijat de John Axelrod. Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania”, alături de soliştii Valentina Coladonato (soprană), Caroline Widmann (vioară), Christa Schoenfeldinger (armonică de sticlă) şi Teodoro Anzellotti (acordeon) prezintă în primă audiţie lucrările: En Arché de Ivan Fedele şi Armonica de Jörg Widmann. Concertul, realizat în colaborare cu Festivalul Internaţional „George Enescu” şi Artexim Bucureşti, cuprinde în program şi Simfonia a 4-a a renumitului compozitor George Enescu, în memoria căruia douăzeci de ediţii de festival au încântat publicul meloman. Concertul are loc sâmbătă la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 19:00.

Cezaria Evora vine în Ardeal

Un alt eveniment important este concertul celebrei interprete Cezaria Evora va avea loc în 7 octombrie, în Diesel Club din Cluj. Recitalul vedetei va dura aproape două ore, iar playlistul anunţat de organizatori conţine 20 de piese din care nu vor lipsi celebrele “Sodade”, “Sentimento”, “Cabo Verde” sau “Besame mucho”. Cesaria Evora este considerată cea mai bună cântăreaţă de morna (amestec de blues şi fado portughez). A cunoscut succesul destul de târziu, în jurul vârstei de 50 de ani, cu albumul “Miss Perfumado”, lansat în 1992, vândut în peste jumătate de milion de exemplare. Discografia ei cuprinde astăzi 11 albume, vândute în peste cinci milioane de copii, iar cu albumul “Voz d’Amor” (2004), artista a câştigat Premiul Grammy. Cu toate acestea, cântareaţa nu se abate de la obiceiul său de a evolua desculţă pe scenă şi doreşte să atragă atenţia publicului asupra sărăciei în care trăiesc milioane de oameni.

Scorpions pe Cluj Arena

Formaţia de hard rock din Germania, Scorpions, va concerta din nou în România, în data de 8 octombrie, de data aceasta în Cluj, cu ocazia inaugurării stadionului Cluj Arena. Alături de ei vor cânta şi Smokie. Formaţia britanică Smokie va susţine un recital în data de 9 octombrie, tot pe Cluj Arena.

“Confirm că vine Scorpions. Am avut mare noroc că am prins o variantă bună, având în vedere că noi nu vrem să cheltuim nici un ban, toate cheltuielile legate de acest concert le va suporta firma Fun Time din Bucureşti, cea care a adus în România şi trupa Metallica. Cele mai ieftine bilete vor putea fi achiziţionate la preţul de 50 de lei. În 9 octombrie, trupa vedetă va fi Smokie, formaţie care a fost celebră în anii 1980. Preţul biletelor va pleca de la 30 de lei “, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

Patru decenii de rock

Scorpions este cea mai renumită şi consacrată trupă hard rock/heavy metal din Germania. De-a lungul carierei lor, care durează de mai bine de 40 de ani, muzicienii germani au vândut peste 70 de milioane de albume. S-au făcut cunoscuţi mai ales prin hituri ca Wind Of Change sau Still Loving You. Trupa are următoarea componenţă: Klaus Meine este solistul trupei Scorpions încă din anul 1969, Rudolf Schenker, Rudi cum este alintat de prieteni, este fondatorul şi chitaristul Scorpions încă din anul 1965. Matthias Jabs s-a născut la Hanovra, iar din 1978 este chitarist la Scorpions. James Kottak este din noiembrie 1996 bateristul trupei. James s-a născut la Los Angeles, dar din 1997 este stabilit împreună cu Scorpions la Hanovra, iar polonezul Pawel Maciwoda este din iulie 2004 noul basist Scorpions.

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă