10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCazul Costa Concordia: Pasagerii ruşi ar fi mituit echipajul pentru a fi...

Cazul Costa Concordia: Pasagerii ruşi ar fi mituit echipajul pentru a fi salvaţi primii

Noi acuzaţii, în legătură cu naufragiul de pe Costa Concordia. Pasagerii ruşi de pe vas ar fi mituit echipajul pentru a fi salvaţi primii. Aşa se face că toţi cei peste o sută de turişti de naţionalitate rusă aflaţi la bord au scăpat cu viaţă, potrivit cotidianului The Sun, citat de B1 TV.

Autorităţile italiene verifică toate urmele care pot confirma ipoteza mituirii echipajului de pe Costa Concordia de către pasagerii ruşi. Anchetatorii se află pe insula Giglio, unde au ajuns primele bărci de salvare cu supravieţuitorii de pe vasul eşuat. Primele mărturii pe care le-au obţinut îi incriminează pe membrii echipajului şi pot constitui un nou cap de acuzare pentru aceştia.

O locuitoare de pe insulă a mărturisit că a întâmpinat primele ambarcaţiuni care i-au transportat pe turişti pe uscat pentru a le acorda un prim ajutor. Ea a mărturisit că se aştepta să vadă copii şi femei în bărcile de salvare, însă a dezvăluit că acestea erau pline cu bărbaţi zdraveni şi doamne elegante în rochii de seară, care vorbeau în limba rusă.

Procurorii italieni au consemnat deja că turiştii ruşi de la clasa I au fost salvaţi chiar înaintea altor pasageri de la clase inferioare, care în plus sufereau şi de diferite handicapuri. Potrivit autorităţilor italiene, bilanţul naufragiului de pe Concordia a ajuns la 15 morţi şi 20 de dispăruţi.

Între timp, comandantul navei, Francesco Schettino, este acuzat de omor multiplu prin imprudenţă, naufragiu şi abandonarea navei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă