22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialCâţi suspecţi de terorism a expulzat Bulgaria în 2015

Câţi suspecţi de terorism a expulzat Bulgaria în 2015

Agenţia de stat bulgară pentru securitate naţională (SANS) a expulzat 29 de persoane implicate în activităţi ale unor organizaţii teroriste anul trecut, indică raportul său anual publicat vineri. 

Potrivit raportului, ameninţarea teroristă în Bulgaria a fost ridicată în 2015, cu toate că în acel an SANS nu a primit nicio informaţie concretă despre vreun act terorist planificat împotriva unor obiective din ţară sau împotriva unor interese bulgare în străinătate. Cu toate acestea, există posibilitatea unor acte teroriste planificate sau a folosirii teritoriului bulgar ca bază logistică pentru pregătirea de atacuri teroriste împotriva unor interese străine. 

Operaţiunile Direcţiei de informaţii financiare a SANS au avut un rol cheie în combaterea spălării de bani şi a finanţării terorismului, se precizează în documentul citat de Agerpres. 
În 2015, SANS a informat autorităţile despre circa 720 de tranzacţii suspecte totalizând 1,33 miliarde de euro, o creştere de 63 % faţă de 2014, conform raportului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă