20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCâte trei puncte pentru Săgeata şi Farul

Câte trei puncte pentru Săgeata şi Farul

Năvodărenii au învins echipa Dinamo II, iar Farul a luat trei puncte de pe terenul liderului, care nu s-a prezentat la meci.

Returul Ligii a II-a la fotbal a debutat sâmbătă, când au fost programate me­ciurile etapei cu numărul 16. Reprezentantele judeţului Constanţa au reuşit sæ câştige câte trei puncte. Săgeata Năvodari a învins cu scorul de 2-0 pe Dinamo II, iar Farul a câştigat meciul cu Sportul Studenţesc, liderul la zi al întrecerii, la masa verde, dupæ ce bucureştenii au refuzat sæ intre pe teren ca urmare a unui conflict cu patronul Vasile Şiman.

Cel mai important succes este însă cel al celor Sægeata, care au obţinut trei puncte preţioase în lupta pentru îndeplinirea obiectivului, promovarea în eşalonul de elitæ al fotbalului românesc. Punctele obţinute le-au facilitat nævodærenilor un salt de trei locuri în clasamentul competiţiei. Trupa pregătită de Constantin Gache mai are acum doar un punct în spatele echipei de pe locul secund, CF Bræila, şi trei în urma liderului, Sportul Studenţesc, echipă pe care oricum o paşte des­fiinţarea. Astfel, nævodærenii se pot considera în obiectiv, Sportul fiind scoasă deja din calculele promoværii.

Reuşitele care au adus atât de preţioasele puncte au venit târziu în meci. Scorul a fost deschis abia în minutul 70 de cætre Ţigoianu, pentru ca a doua reuşitæ sæ vinæ cu patru minute înainte de final, semnatarul fiind Apostol. „Sunt trei puncte importante şi ne bucurăm pentru ele. Acestea nu vor avea însæ însemnătate dacæ nu reuşim un rezultat pozitiv în meciul urmætor“, a declarat la finalul partidei Constantin Gache, antrenorul echipei din Nævodari.

Marinarii ar fi trebuit să joace şi ei sâmbătă, dar au mers până la Bucureşti sæ se antreneze în cele din urmæ. Constănţenii au intrat pe teren gata de joc, adversarii – nu. Neplætiţi de foarte mult timp, jucătorii de la Sportul au refuzat să intre sæ joace, spre disperarea patronului Vasile Şiman, care a fost gata sæ se ia la bătaie cu liderul rebelilor, Dacian Varga. Neînţelegerile de la echipa bucureşteană au trimis cele trei puncte în zestrea Farului, care astfel reuşeşte sæ părăsească ultimul loc al ierarhiei, urcând pe 11.

Delta a călcat strâmb

Părăsită de Constantin Gache care a ales să revină la Săgeata Năvodari, Delta Tulcea a început prost partea a doua a campionatului. Tulcenii au primit vizita codaşei Rapid CFR Suceava, iar rezultatul a fost unul surprinzător. Candidată la promovare, Delta nu a reuşit decât un 1-1 în faţa unei echipe care se teme serios de retrogradare. Acest rezultat negativ a dus la o cădere în clasament, echipa din Tulcea ajungând acum pe locul 6, departe de promovare.

 

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă