1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCâte sancțiuni a dat Colegiul Medicilor în 2014

Câte sancțiuni a dat Colegiul Medicilor în 2014

Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România (CMR) a sancţionat, în 2014, 33 de medici, informează Mediafax.

Doi dintre doctorii sancționați au interdicţia de a exercita profesia sau alte activităţi medicale pentru trei şi respectiv şase luni.

Astfel, Comisia a analizat, în perioada ianuarie – decembrie 2014, 192 de cazuri şi a adoptat 178 decizii, având alte 70 de cauze pe rol, potrivit raportului.

Analiza a relevat că cele mai multe dintre reclamaţii au vizat specialităţile: chirurgie -30, medicină de familie/ medicină generală -20 şi obstetrică-ginecologie, motiv pentru care s-au aplicat sancţiuni în 33 de cazuri, iar 145 de cauze nu au fost sancţionate.

Dintre medicii sancţionaţi, 14 au primit mustrare, 12 – avertisment, patru – vot de blam, doi – amendă (un medic – 300 de lei, altul tot atât dar cu obligaţia de a urma cursuri de perfecţionare) şi doi au primit interdicţia de a exercita profesia sau alte activităţi pentru trei, respectiv şase luni, în ultimul caz fiind de asemenea impusă obligaţia de a urma cursuri de perfecţionare.

Printre alţii, au fost sancţionaţi cinci chirurgi, patru ortopezi şi tot atâţia ginecologi şi trei medici oncologi.

Comisia Superioară de Disciplină a prezentat, joi, în cadrul Adunării Generale a CMR raportul de activitate pe 2014.

Cele mai citite
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă