15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCătălin Cherecheș rămâne în arest preventiv

Cătălin Cherecheș rămâne în arest preventiv

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, rămâne în arest preventiv, au decis, joi, magistrații de la Curtea de Apel Cluj-Napoca, potrivit News.ro.

Avocații lui Cherecheș au depus o contestație la  o decizie a Tribunalului Cluj, însă aceasta a fost respinsă. Decizia magistraților e definitivă.

Luni, Cătălin Cherecheș a fost suspendat din funcția de primar al municipiului Baia Mare, la câteva ore după depunerea jurământului pentru învestirea în funcție.

Citește și: FOTO + VIDEO. Cherecheș a depus jurământul de primar al orașului Baia Mare. Peste 100 de persoane l-au întâmpinat la Primărie

„Primăria Baia Mare ne-a comunicat, prin intermediul unei adrese, că a avut loc luni şedinţa extraordinară în care primarul a depus jurământul. Această situaţie determină intrarea în exerciţiu de drept a mandatului. Practic, domnul Cherecheş devine oficial primar ca urmare a alegerilor şi validării de către Judecătorie. Ca urmare a acestui fapt şi luând în considerare încheierea penală a Tribunalului Maramureş. prin care se menţine arestarea preventivă, s-a emis ordinul de suspendare valabil până la încetarea măsurii. Ordinul este valabil începând de astăzi”, a declarat, luni după-amiază, pentru News.ro prefectul de Maramureş, Sebastian Lupuţ.

El a precizat că atribuţiile de primar ale lui Cătălin Cherecheş vor fi preluate de unul dintre cei doi viceprimari. „Primăria Baia Mare ne-a informat că mâine (n.r. – marţi) a fost convocat Consiliul Local în şedinţă, urmând să se voteze dintre cei doi viceprimari persoana care va avea atribuţii de primar”,  a mai spus Lupuţ. 

Citește și: Cătălin Cherecheş, suspendat din funcţia de primar

Primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a depus jurământul de credinţă, în fața a 18 consilieri locali. Totodată, peste 100 de persoane s-au prezentat în fața sediului Primăriei, pentru a-l susține pe edil.

Cătălin Cherecheş se află în arest preventiv de peste două luni, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 30.000 de lei. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) îl acuză de luare de mită în formă continuată.

Cele mai citite

Simona Bucura-Oprescu a discutat cu omologul spaniol despre acordarea dublei cetăţenii pentru românii din Spania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat joi, la Madrid, cu vicepremierul şi ministrul Muncii şi Economiei Sociale din Spania, Yolanda Diaz Perez, despre cooperarea...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Simona Bucura-Oprescu a discutat cu omologul spaniol despre acordarea dublei cetăţenii pentru românii din Spania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat joi, la Madrid, cu vicepremierul şi ministrul Muncii şi Economiei Sociale din Spania, Yolanda Diaz Perez, despre cooperarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă