20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCătălin Chelu a devenit acţionar la Carbochim Cluj-Napoca

Cătălin Chelu a devenit acţionar la Carbochim Cluj-Napoca

Cătălin Chelu a intrat în acţionariatul Carbochim Cluj-Napoca (CBC), cumpărând prin intermediul a două firme pe care le controlează 11,12% din acţiunile producătorului de materiale abrazive, de la directorul-preşedintele CA al firmei, pentru 3,67 milioane lei, potrivit Mediafax.

Chelu a cumpărat prin Fimansat 317.000 de acţiuni, iar prin Lineas Trade un pachet de 115.000 titluri. Ambele firme sunt controlate în proporţie de 95% din omul de afaceri.

Pachetele au fost achiziţionate de la preşedintele CA şi directorul general al firmei, Viorel Popoviciu, care a vândut vineri un pachet de 17,64% din acţiunile Carbochim. Cele 685.100 de titluri au fost cedate la un preţ mediu tot de 8,5 lei.

SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SSIF Broker (BRK) şi-au lichidat joi deţinerile la producătorul de materiale abrazive din Cluj-Napoca (CBC), prin cinci tranzacţii speciale în valoare cumulată de 7,6 milioane lei.

SIF Banat-Crişana a încasat 4,06 milioane lei pentru pachetul de 13,08% din capitalul Carbochim, iar SSIF Broker a obţinut 3,55 milioane lei pentru 11,44% din acţiunile firmei.

Acţiunile Carbochim au crescut semnificativ în precedentele cinci şedinţe de tranzacţionare, dublându-şi preţul faţă de începutul lunii iunie. La cotaţia de la închiderea de vineri, de 7,82 lei/acţiune, compania este evaluată la 30,36 milioane lei.

Cifra de afaceri a producătorului de materiale abrazive a crescut anul trecut cu 16%, la 28,2 milioane lei (6,7 miloane euro), iar profitul a urcat de peste 11 ori, de două milioane lei.

În acţionariatul Carbochim se regăseşte Titus Popa – 11,16%, Pietro Ionescu – 10,78% şi Ion Răducanu – 10,68%. Cumpăratorii pachetelor vândute de SIF şi casa de brokeraj din Cluj-Napoca nu au raportat încă achiziţiile.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă