19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCătălin Baba: Va avea loc o anchetă; nu a fost o problemă...

Cătălin Baba: Va avea loc o anchetă; nu a fost o problemă de software ci de hardware

Ministrul educaţiei Cătălin Baba şi-a cerut scuze părinţilor pentru dificultăţile întâlnite în procesul de înscriere în clasa pregătitoare. Acesta a declarat că nu a fost vorba de o problemă de software. ci una de hardware, provocată de două căderi de tensiune care au afectat serverul.

“Au fost două căderi de tensiuni aseară. Din această cauză s-a produs blocarea serverului. Astfel, informaţiile au trebuit să fie transferate pe un server. Procesul de înscriere s-a reluat la ora 10.45.

Software-ul este funcţional şi a fost testat. Poate rezista la 320 de accesări simultane”, a spus Cătălin Baba.

Ministrul a declarat că va avea loc o anchetă în cadrul Ministerului Educaţiei pentru a se afla dacă este vorba de neglijenţă sau de o “problemă obiectivă”. Baba a mai spus că va lua măsuri pentru a evita astfel de situaţii pe viitor.

“Va avea loc o anchetă care va viza toate structurile educaţionale dar şi reţeaua ROEDU.ro. Vom încerca să implementăm un sistem de back-up pentru a evita astfel de situaţii pe viitor. Nu a fost o problemă de software iar cei ce se ocupă de acest aspect nu au nicio vină”, a declarat ministrul educaţiei.

Sistemul Ministerului Educaţiei pentru înscrierea copiilor în clasele pregătitoare s-a blocat luni dimineaţă.

Mai mulţi părinţi au mers luni dimineaţa la şcoli pentru a-şi înscrie copii în grupa pregătitoare, însă nu au putut face acest lucru, reprezentanţii unităţilor spunându-le să aştepte până când programul va fi funcţional.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Serviciul de închirieri mașini: Fii șoferul mașinii visurilor tale!

Ai în plan să pleci într-o vacanță împreună cu cei dragi, însă achiziția unei mașini nu se află pe lista ta de priorități momentan?...
Ultima oră
Pe aceeași temă