14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCât va scoate Patriciu din buzunar pentru a pune pe roţi Mic.ro

Cât va scoate Patriciu din buzunar pentru a pune pe roţi Mic.ro

Omul de afaceri Dinu Patriciu, proprietarul magazinelor Mic.ro, va investi circa 100 milioane euro în cele 2000 de „chioşcuri mişcătoare” care vor fi deschide în următorul an.

„Avem un parteneriat cu Autoitalia pentru magazinele mobile. Primul lot va fi cu maşini Fiat, ale căror caroserii sunt produse lângă Veneţia. Investiţia totală în maşini va fi de peste 100 de milioane euro, în timp ce investiţia în toata reţeaua Mic.ro, adică 3.000 de magazine va ajunge la 250 milioane euro”, a declarat Patriciu.

O maşină va fi amortizată într-o perioadă de 6 până la 12 luni.

Acesta a mai adăugat că în următorul an vor fi puse în mişcare toate cele 2000 de băcanii mobile, în timp ce dezvoltarea reţelei de magazine fixe se va definitivata la sfârşitul lui 2011 când se va ajunge la 1000 de locaţii. “Operam deja cu 12 magazine pe roţi în zone precum Drumul Taberei, Politehnica sau Academia Militară – deschise între orele 7 şi 23. Reţeaua de băcanii fixe cuprinde în prezent 150 de locaţii atât în Bucureşti cât şi în Ploieşti, Baloteşti, Corbeanca, Snagov sau Saftica.”, a mai spus unul dintre cei mai bogaţi români.

Magazinele pe roţi vor fi prezente în intersectii mari, în apropierea staţiilor de metrou sau în zone unde accesul la hypermarketuri sau supermarketuri este mai greoi.

Potrivit lui Patriciu, în prezent, circa 50.000 de oameni intră în cele 150 de magazine fixe, unde are vânzări medii de 730 euro per locaţie. “Am început cu vânzări medii zilnice de 200 euro şi am ajuns să depăşim 700 de euro. Rezultatele sunt peste aşteptări. De curând am atins punctul de break even”, mai declară miliardarul.

Reţeaua Mic.ro are în prezent circa 1000 de angajaţi care primesc salarii nete de peste 250 euro, potrivit celor declarate de Patriciu.

Acesta a estimat că vânzările reţelei ar putea atinge nivelul de 2 miliarde de euro peste doi ani, când ia în calcul vânzarea afacerii.
Omul de afaceri a mai spus şi că magazinele miniMax Discount îşi vor schimbă denumirea în Mac.ro.

În august, compania Mercadia Holland, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, a achiziţionat operatorul reţelei de magazine de discount miniMax Discount. Până la preluarea de către Mercadia, acţionariatul miniMax a fost alcătuit din grupul austriac Real4You şi două persoane fizice, Rainer Exel şi Andreas KAmpf.

Grupul Mercadia Holland BV deţine pacheţele majoritare ale companiilor Mic.ro Retail, Bet Cafe Arenă şi iLearn. Mic.ro Retail şi-a început activitatea pe piaţă românească de retail în aprilie, prin lansarea unei reţele de magazine de proximitate.

Cele mai citite

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...

Staycation: 5 idei pentru o minivacanță în propriul oraș

Staycation este un concept nou din industria turistică, dar care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rezultatul a două cuvinte din limba...
Ultima oră
Pe aceeași temă