19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCât costă fumul de la rampa de gunoi a Devei

Cât costă fumul de la rampa de gunoi a Devei

Societatea care asigură serviciile de salubritate în municipiul Deva, SC Salubritate SA, va primi amenda maximă prevăzută de lege pentru poluarea cu fum pe care a provocat-o incendiul izbucnit în urmă cu trei zile la groapa de gunoi a oraşului.

„Amenda prevăzută de lege în acest caz este cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei. Am decis să aplicăm sancţiunea maximă, deoarece firma de salubritate a mai fost amendată cu 10.000 de lei, în urmă cu patru luni, pentru un incident similar, dar care s-a produs la o scară mult mai mică”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan.

Acesta a precizat că în decursul celor patru luni, câte au trecut de la primul incident, firma nu a binevoit să ia niciuna dintre măsurile impuse.

Potrivit specialiştilor, groapa de gunoi a municipiului Deva a fost cuprinsă de flăcări, la sfârşitul săptămânii trecute, în condiţiile unor zile extrem de toride şi a unor acumulări de biogaz în perimetrul rampei.

Fum întins pe o rază de 30 de kilometri

Moldovan a precizat că fumul degajat în urma incendiului nu este toxic, dar este foarte supărător, mai ales că s-a întins pe o rază de 30 de kilometri şi a fost resimţit până în localităţile Brad şi Ilia, din Hunedoara. În cursul zilei de luni, fumul a persistat pentru câteva ore şi asupra oraşului Deva şi s-a risipit doar după ce vântul şi-a schimbat direcţia, către râul Mureş.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă