16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCâştigător la LOTO din închisoare

Câştigător la LOTO din închisoare

Acuzat de corupţie alături de zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră, Gubic a câştigat un autoturism Dacia Duster la extragerea Loto de Paşte. Pentru că este încarcerat la Rahova, familia acestuia a jucat un bilet pe numele lui.

 

Norocul pare să nu-l ocolească pe fostul şef de tură de la Vama Moraviţa Milan Gubic nici în Penitenciarul Rahova, unde aşteaptă trimiterea în judecată pentru rolul jucat în contrabanda cu ţigări din vestul ţării. Aflat în arest preventiv din data de 23 februarie, când s-a predat procurorilor anticorupţie care anchetează complicităţile dintre contrabandişti, vameşi şi poliţişti de frontieră în vămile din Timiş, Arad şi Caraş-Severin, Gubic a aflat că este fericitul câştigător al unui autoturism Dacia Duster la extragerea Loto 6/49 de duminica trecută.

Rudele sale din Nădlac au cumpărat mai multe bilete la extragerea Loto unde s-au pus în joc peste 10 milioane de euro, iar unul dintre acestea a fost completat cu datele de identitate a fostului vameş Milan Gubic. Norocul i-a surâs şi de această dată, iar arădeanul îşi va completa parcul auto cu un jeep de fabricaţie românească. În Nădlac toată lumea vorbeşte doar despre premiul de la Loto. Iniţial s-a spus că fostul vameş arădean Milan Gubic ar fi câştigat marele premiu, apoi s-a aflat că a câştigat doar o Dacia Duster. Milan Gubic este printre cei mai vechi lucrători vamali, activând în sistem de mai bine de trei decenii. A fost şef de tură, adjunct de şef de vamă timp de mai mulţi ani şi chiar şeful Vămii Nădlac.

La Nădlac, familia sa deţine un local renumit, „Koliba”, specializat în produse culinare slovace, unde au loc şi manifestări ale comunităţii slovace din zonă. Milan Gubic a revenit în atenţia opiniei publice o dată cu scandalul vameşilor de la Vama Stamora-Moraviţa, cercetaţi penal pentru contrabandă cu produse accizabile.

„Banii tot la bani trag”

Localnicii se miră de succesul lui Gubic, care era recunoscut drept un om cu o situaţie materială foarte bună. „Banii tot la bani trag!”, a exclamat cu năduf Janos Kovacs, un jucător înrăit la Loto din micul oraş de graniţă arădean care de data aceasta nu a câştigat nimic.

Totuşi, cunoscuţii săi nu pun mare preţ pe acest câştig, în condiţiile în care Milan Gubic este unul dintre cei mai bogaţi bugetari din vestul ţării. Un apartament şi trei case în Nădlac, un apartament în Timişoara, patru hectare de pământ la Ghioroc, o firmă de transport cu aproape 100 de tiruri şi mai multe case de schimb valutar – aceasta este averea impresionantă a vameşului care, la un moment dat, se gândea să închirieze un elicopter din Ungaria cu care să vină la serviciu. Gubic povestea că astfel dorea să îşi umilească colegul care îşi permitea să vină la lucru cu un Audi A6 cu şofer. „Bă, bat palma cu cineva din Ungaria, este firmă de elicoptere private. Nu la Aerotaxi, mă. Taci. Nu costă mult, câteva sute de euro. Şi vin o săptămână, două cu elicopterul la lucru. Am vorbit, tot, dar nu are de unde să mă ia. Ţară de căcat. Păi de unde să mă ia? Vine elicopteru pe şosea? Mor de ciudă, ăialalţi, ăla cu maşina”, spune Gubic într-o discuţie cu un alt vameş interceptată de SRI.

Drept la replica

Referitor la articolul “Castigator la loto din inchisoare”, publicat in numarul din 28 aprilie a.c. al cotidianului “Romania Libera”

C.N. Loteria Romana dezmite in totalitate informatiile incluse in articolul “Castigator la loto din inchisoare”, publicat in numarul din 28 aprilie a.c. al cotidianului “Romania Libera” si considera ca publicarea unor date false sau gresite este menita sa induca in eroare opinia publica, motiv pentru care va rugam sa publicati cu celeritate urmatoarele precizari:

In primul rand, premiile puse in joc de Loteria Romana la Loto 6/49, inclusiv pentru cele doua Trageri Speciale Loto 6/49 ale Sarbatorilor de Pasti (care au avut loc duminica 24 aprilie a.c.), sunt exclusiv in bani.

In al doilea rand, la niciun joc loto (inclus jocul de loterie pasiva organizat cu ocazia sarbatorilor de Paste) compania Loteria Romana nu a oferit premii in autoturisme marca Dacia Duster.

In al treilea rand, biletele pentru jocurile loto nu sunt nominale, informatiile personale fiind completate doar atunci cand posesorii biletelor castigatoare se prezinta pentru a-si ridica premiile. In acelasi timp, listele nominale ale castigatorilor la jocurile de loterie pasiva organizate de compania Loteria Romana cu ocazia sarbatorilor de Paste sunt publicate pe site-ului www.loto.ro, in revista “Loto Prono” sau se pot consulta in agentiile loto.

In aceste conditii, consideram ca toate informatiile care stau la baza articolului “Castigator la loto din inchisoare” sunt gresite si dezinformeaza opinia publica, motiv pentru care va rugam sa publicati acest drept la replica

Biroul Comunicare si Relatii Publice

 

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă