12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCastelul lui HAMLET, pustiu de o sută de ani, se deschide pentru...

Castelul lui HAMLET, pustiu de o sută de ani, se deschide pentru o noapte

Castelul Kronborg, aflat în apropierea oraşului Helsingor şi înscris în patrimoniul UNESCO, cunoscut pentru a fi fost cadrul tragediei “Hamlet”, nu a mai găzduit pe nimeni de aproape o sută de ani, situaţie care se va schimba în curând, cu ocazia celei de-a 400-a comemorări a morţii lui Shakespeare, informează Agerpres.

Castelul îşi va deschide porţile pentru 300 de invitaţi, care vor putea petrece la castel o noapte regală, scrie vineri directmatin.fr. În program mai figurează un banchet organizat în sala de bal şi numeroase numere susţinute de actori, scriitori, cântăreţi şi dansatori danezi. 

Pentru a putea beneficia de statutul de castelan o noapte, persoanele interesate au trimis până în 13 aprilie la site-ul AirBnb un text în care au explicat de ce merită această onoare. Textele au fost redactate, bineînţeles, în limba lui Shakespeare, încheie directmatin.fr.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă