14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCasele din Rusu Bargaului, afectate de traficul greu

Casele din Rusu Bargaului, afectate de traficul greu

Peste 50 de locuitori ai localitatii bistritene Rusu Bargaului au depus, joi, la Prefectura un protest prin care arata ca vor bloca drumul care traverseaza satul lor si duce spre o balastiera, intrucat masinile de mare tonaj ale firmei care lucreaza aici le distrug zi de zi casele. Primarul comunei Josenii Bargaului, de care apartine localitatea, Tudorel Ciotmonda, a declarat ca este de acord cu ideea satenilor si va participa si el la protest.
“Casele sunt cu fundatia langa drum. Tremura, trepideaza. Au fisuri si crapaturi. Cetatenii sunt nemultumiti si spun ca nu sunt stare nici sa-si intretina casele, daramite sa faca altele. Nici drumul nu rezista. E un drum comunal de tara, a fost balastat de cetateni, cu contributie in munca. E dezastru”, a afirmat edilul. El a mai spus ca societatea care exploateaza balastiera a promis, la sfarsitul anului trecut, ca isi va face drum de acces separat, insa ca nu s-a tinut de cuvant.
“Au adus niste tuburi si le-au plasat in apa, dar se misca incet, iar oamenii nu mai au rabdare. Au zis ca blocheaza drumul, ca li se strica casele. Si au dreptate”, a adaugat Ciotmonda.
La randul sau, prefectul judetului, Szilagyi Ioan, a promis ca va interveni pentru a solutiona problema satenilor din Rusu Bargaului cat mai repede.

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...
Ultima oră
Pe aceeași temă