16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCase sociale de 8 milioane euro

Case sociale de 8 milioane euro

Primăria a demarat un program prin care va oferi locuinţe persoanelor fără adăpost.

Primăria Constanţa a prezentat ieri, un program social care prevede rea-lizarea unui cartier de locuinţe pentru oamenii străzii sau cei daţi afară din casele naţionalizate. Cartierul va fi amplasat pe o suprafaţă de şase hectare, în Tomis Nord, zona Grăniceri.

În total vor fi amplasate 2016 unităţi, mai exact containere specializate, compuse dintr-o cameră, două sau trei. Acestea au o chicinetă dotată cu plită electrică şi grup sanitar propriu. În interiorul campusului vor fi amplasate un club cu activităţi culturale, un pavilion administrativ, un pavilion pentru poliţia locală şi alte facilităţi. În funcţie de venituri, beneficiarii acestor locuinţe vor plăti fie numai utilităţile şi o chirie, fie numai utilităţile, fie nimic. Containerele vor fi amplasate unul peste altul şi vor avea o înălţime de două etaje, iar primăria va construi pasarele pentru acces. Beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Astfel, ei nu trebuie să deţină teren intravilan sau automobile, cu excepţia celor modificate pentru handicapaţi. Distribuirea se va face în urma unui punctaj stabilit de primărie. Costul total suportat de autorităţile locale pentru acest proiect este de opt milioane de euro, potrivit primarului Radu Mazăre. Cartierul se va numi Henri Coandă pentru că acesta a proiectat în premieră, în anul 1921, clădirile modulare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă